Home Nieuws Met het hoofd naar beneden ging teleurgestelde Cody Gakpo geforceerd op zoek...

Met het hoofd naar beneden ging teleurgestelde Cody Gakpo geforceerd op zoek naar gelijkmaker

1751
0

PSV kreeg zaterdagavond in Enschede een ferme les in agressiviteit, duelkracht, inzet en passie. Doelman Benitez voorkwam met katachtige reddingen dat er bij rust niet een tussenstand van 5-0 op de borden stond.

Een 5-0 ruststand was geen overdreven afspiegeling van de krachtverhoudingen geweest. Het regende misverstanden in de defensie. Obispo die Max tot de orde riep, Ramalho die vrijwel alle ballen verkeerd in wist te spelen. Teze die louter balverlies leed. Hoofdschuddend zocht Ruud van Nistelrooij de kleedkamer op na 45 beschamende minuten.

Aanvoerder Cody Gakpo kon voor rust geen moment iets zinnigs uitrichten. Wel bewaarde de aanvoerder zijn acties voor de tweede helft maar het had er alle schijn van dat hij met zichzelf had afgesproken dat na zoveel onkunde in het eerste bedrijf, het dan maar van zijn schoenen moest gebeuren.

Het FC Twente van Ron Jans bleek na 94 minuten de terechte winnaar van een nieuwe editie van FC Twente – PSV te zijn. Cody Gakpo zag het geheel aan en kon in tegenstelling tot de vorige editie van FC Twente – PSV zijn ploeg niet verder helpen in de race om de punten. Toch kreeg PSV nog enkele mogelijkheden en kleine kansen op de gelijkmaker. Steeds ging het over links waar Gakpo steeds besloot solistisch te opereren. Verschillende keren in de tweede helft begon de aanvaller aan een solo waarbij hij steeds vastliep en niet naar zijn medespelers keek, die er wel degelijk beter voor stonden. Gakpo dacht er met het hoofd naar beneden gericht, meerdere keren verstandig aan te doen een schot te produceren maar het liep meerdere keren op niets uit.

Na afloop zocht de aanvaller naar antwoorden en verklaringen. In gesprek met ESPN kreeg Cody Gakpo de vraag waar het mis ging. “We beginnen echt dramatisch aan de wedstrijd”, aldus Gakpo. “De linies stonden veel te ver uit elkaar, we waren niet scherp in de duels en waren slordig aan de bal. Dan kom je 2-0 achter en loop je achter de feiten aan. De tweede helft was iets beter, maar het was niet genoeg.”

Een verklaring hoe dit allemaal mis kon gaan, kon de aanvoerder simpelweg niet geven. “Het is moeilijk om je vinger daar op te leggen. In het algemeen waren we gewoon niet scherp genoeg.”

Gakpo was het niet eens met de opmerking dat te veel spelers niet in goede doen zijn. “In de tweede helft was het beter. Als je zo aan de wedstrijd begint, wordt het een heel andere wedstrijd”, zei hij daarover. “We moeten echt naar onszelf kijken.”

Vorig artikel‘Gesjok’ Sangaré bij wissel alleszeggend over FC Twente – PSV: Incidenten in de kleedkamer?
Volgend artikel‘Ik heb zeker nog een goed gevoel bij PSV, maar ik had me zeker een beter debuut voorgesteld’