Home Nieuws Meerdere Premier League clubs openen jacht op Xavi Simons, nieuwe Engelse zaakwaarnemer...

Meerdere Premier League clubs openen jacht op Xavi Simons, nieuwe Engelse zaakwaarnemer laat zich meteen gelden

8135
0

Vrijdagmiddag werd bekend dat de Londense club Arsenal serieuze belangstelling heeft voor Xavi Simons. Dat nieuws mag niet eens meer opmerkelijk worden genoemd.

Arsenal is slechts één van de vele Engelse clubs die met name in Engelse media genoemd worden voor Xavi Simons. De jongeling staat door zijn exceptionele kwaliteiten en prestaties niet alleen meer in de belangstelling van Paris Saint-Germain en FC Barcelona maar weet zich ook in de belangstelling gespeeld te hebben van Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester United en Manchester City.

Bij vrijwel alle scouts van de grote bekende clubs staat Simons op het bekende lijstje. Dat de Engelse clubs nu massaal genoemd worden voor Simons is niet vreemd. Simons ruilde onlangs zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta in voor Darren Dein, de zoon van David Dein, die weer voormalig mede-eigenaar en vice-voorzitter van Arsenal is. De move van Simons was opvallend te noemen maar in de wereld van de zaakwaarnemers en de grote belangen die spelen, is zo’n move geen uitzondering.

Xavi Simons wil nu eenmaal het onderste uit de kan wat zijn carriere betreft en al het mogelijke realiseren. “In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV”, zei Simons afgelopen zondag na de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin PSV het tweede Champions League-ticket veroverde. “Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd. Ik ga zien wat er gaat gebeuren”, hield hij zich op de vlakte.

PSV rekent op een langer verblijf van de jonge spelmaker maar de club dient toch ergens rekening te houden met een voortijdig vertrek zodra er met Engelse geldbuidels gerold gaan worden.

Binnen PSV leeft nog steeds de verwachting dat Simons nog een jaar zal blijven. Simons heeft een contract tot medio 2027 en PSV wil graag dat de zogeheten Paris Saint Germain-clausule uit zijn contract gaat. De 20-jarige mede-topscorer van de nationale competitie kan terug naar Parijs voor 12 miljoen euro, met als belangrijkste voorwaarde dat hij zelf die keuze moet maken. Wil hij niet naar de Franse hoofdstad, dan gebeurt het niet. Zo simpel kan het spel gespeeld worden.

PSV kan erg hoog in de boom gaan zitten voor Simons. Zijn unieke kwaliteiten maken hem tot een geweldige speler met enorm veel potentie dat een mogelijke transfersom deze keer echt tot de hemel kan gaan reiken. Simons is volgens PSV na een topseizoen een mega-bedrag waard en Marcel Brands en Earnie Stewart plus de voltallige Raad van Commissarissen van de club, zullen normaal gesproken nooit akkoord gaat met een bedrag dat geen recordtransfer zou opleveren. De transfer van Cody Gakpo moet en zal overtroffen gaan worden.

Simons zelf zei recent dat zijn focus bij PSV ligt en dat er de komende weken gepraat zal worden over een langer verblijf. Op de achtergrond lijkt zijn move naar een andere zaakwaarnemer dus wel meteen effect te hebben gesorteerd. Engelse media weten dat Darren Dein van het managementbureau DOUBLED, bij vrijwel alle grote Engelse Premier League clubs goede contacten weet te onderhouden. Het kan haast niet anders of Xavi Simons is vaker onderwerp van gesprek bij de grote Engelse clubs dan dat het geval was toen hij nog aangesloten was bij zaakwaarneemster Rafaela Pimenta. Hoe dan ook, Xavi Simons aan zet.


Vorig artikelFC Internazionale speler Mattia Zanotti in beeld bij PSV
Volgend artikelPSV strijdt met AC Milan en United om handtekening Borys | Earnie Stewart richt vizier op Pools toptalent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in