Home Nieuws Man of the Match Ritsu Doan voelt het vertrouwen en lijkt onomstreden...

Man of the Match Ritsu Doan voelt het vertrouwen en lijkt onomstreden basisspeler te zijn geworden

498
0

Ritsu Doan lijkt hard op weg zijn grote potentie eindelijk waar te gaan maken.

De Japanner is een speler die vertrouwen nodig heeft en dan kan groeien als basisspeler. Doan weet echter ook te presteren als er een invalbeurt op de rol staat maar als basisspeler lijkt de atletische aanvallende middenvelder nu eenmaal meer te kunnen brengen.


Heeft de Japanner het aan zichzelf te danken dat hij nu elke week beslissend en bepalend is voor PSV? Ja, dat heeft de middenvelder te danken aan het eigen sterke presteren. Valt het Roger Schmidt te verwijten dat Doan niet eerder een bepalende rol heeft kunnen invullen voor PSV? Ja, want Ritsu Doan hing er gechargeerd gezegd vaak ook maar een beetje bij op de Hergang en leek minder kansen te krijgen dan andere spelers op de betreffende posities.

Doan werd verhuurd en aan zijn lot overgelaten ondanks zijn puike prestaties in de Bundesliga bij Arminia Bielefeld. Er waren geruchten dat Doan vrijwel geen contact had met PSV gedurende zijn periode in Bielefeld. Inmiddels lijkt Doan onomstreden in het elftal van Roger Schmidt en dat is niet louter aan de factor toeval te danken. De vele blessures van afgelopen maanden zorgden voor kansen voor de Japanner en het heeft er dan ook alle schijn van dat de Japanner een succesvolle tweede seizoenshelft met PSV staat te wachten.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht werd zijn spel in de studio van ESPN opnieuw bejubeld en werd hij tevens verkozen tot ‘Man of The Match. Doan sprak zich afgelopen periode al meermaals positief uit over Roger Schmidt en het vertrouwen wat hij krijgt van de Duitse coach.