Home Nieuws Real Madrid geeft PSV het goede voorbeeld en verslaat Real Sociedad in...

Real Madrid geeft PSV het goede voorbeeld en verslaat Real Sociedad in eigen huis

441
0

PSV heeft aanstaande donderdag aan een punt genoeg om na de winterstop actief te kunnen blijven in het Europa League toernooi.

Zaterdagavond gaf Real Madrid PSV het goede voorbeeld door in San Sebastian de thuisploeg kansloos te laten en met 0-2 te winnen. Real Sociedad leek vermoeid en speelt de laatste weken minder combinatievoetbal dan voorheen. De ploeg kende prima maanden in zowel Europa als in La Liga en wist maar liefst 17 wedstrijden op rij niet te verliezen maar in Monaco ging het dan toch mis. Zaterdagavond was ook Real Madrid te sterk voor Real Sociedad.


Na een kwartier spelen leek het er nog op dat Real Madrid een lastig avondje tegemoet ging in Estadio Anoeta. Spits Karim Benzema moest al vroeg geblesseerd de strijd staken. Diens vervanger Luka Jovic mocht voor het eerst dit seizoen langer dan een half uur op het veld staan, maar bewees wel direct zijn waarde: na een klein uur spelen kopte hij de 0-2 voorbij doelman Álex Remiro.

De Serviër had kort daarvoor al een assist gegeven op Vinícius Júnior: na een Braziliaans-Servisch één-tweetje was het Vinícius die de openingstreffer aantekende. De 0-2 voorsprong kwam geen moment serieus in gevaar. Remiro voorkwam vlak voor tijd zelfs nog een derde treffer, maar Real Madrid had zijn zesde zege op rij al binnen.

Real Sociedad doet inmiddels afstand van de bovenste twee posities op de ranglijst. Real Madrid staat nu acht punten voor op Sevilla, negen op Real Betis en tien op zowel Atlético Madrid als Real Sociedad. Sevilla en Atlético hebben nog één wedstrijd tegoed.