Home Nieuws Laatste Oranje-duels in aantocht? ‘Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet...

Laatste Oranje-duels in aantocht? ‘Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet meer meedoen’

44961
0

Woensdagavond is het erop of eronder voor Oranje in Dortmund, op zo’n 150 kilometer van Nederland.

Woensdagavond laat weten we of het Nederlands Elftal voor de vijfde keer in de historie van het mondiale voetbal een finale zal gaan spelen. Eerder speelde Oranje in 1974 in Munchen en 1978 in Buenos Aires de WK-finale, waarna het in 1988 de EK-finale in München speelde. In 2010 speelde het Nederlands Elftal de WK-finale in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Woensdagavond gaat het vlaggenschip van het Nederlandse voetbal op voor de vijfde grote finale in de historie van de KNVB, waarbij we de finale van de Nations League natuurlijk niet meetellen. Nederland is in de zomer van 2024 in de ban van het toernooi bij onze Oosterburen, die zelf al niet meer meedoen aan het zelf georganiseerde toernooi.

Gaat Oranje het halen? Het is inmiddels het gesprek van de dag geworden. AD-journalist en columnist Hugo Borst denkt dat Nederland de finale van het EK in Berlijn gaat halen. Borst denkt tegelijkertijd dat Nederland die finale zal gaan verliezen van Spanje. Hij schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad dat het dan ook om het WK gaat en hij ziet enkele internationals daar niet meer bij zijn. Het WK is het grootste podium, stelt Borst vast en dat EK winnen is niet zo’n happening dan wel prestatie, aldus Borst.

De columnist schat de kansen voor Oranje in de halve finale van het EK hoog in. “Het veerkrachtige, onderhoudende Oranje kan woensdag zomaar winnen van het oersaai voetballende Engeland, dat strijdt tegen binnenlandse krachten als de tabloids en harde opiniemakers die ooit voor Engeland speelden.”

In de finale heeft Borst minder vertrouwen. Hij denkt de tegenstander dan ook al te weten. “Zondag wacht Oranje in de finale vast een sprankelend en stabiel Spanje, waarvan het geen schande is om met 3-0 te verliezen. Een nederlaag zou zelfs het beste zijn. Europees kampioen worden is leuk, maar het gaat natuurlijk in een mensenleven om één ding: wereldkampioen worden.”

Borst ziet enkele internationals niet meer meedoen aan het WK in 2026. “Over twee jaar wordt de enige, echte hoofdprijs vergeven. Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet meer meedoen. Naast Gakpo, Verbruggen, Van de Ven, Dumfries, Schouten en Frenkie de Jong moeten de gebroeders Timber en Zirkzee het schier onmogelijke presteren. Pas als de wereldtitel in 2026 binnen is, kunnen we allemaal met een gerust gemoed sterven,” aldus Hugo Borst over Oranje.


Vorig artikelWalter Benítez lijkt te twijfelen over vertrek bij PSV, is terugkeer Jeroen Zoet nabij?
Volgend artikelPSV slaat eerste zeer magere bod Atlético Madrid resoluut af | Eerste bod ’tweede keeper-waardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in