Home Nieuws Walter Benítez lijkt te twijfelen over vertrek bij PSV, is terugkeer Jeroen...

Walter Benítez lijkt te twijfelen over vertrek bij PSV, is terugkeer Jeroen Zoet nabij?

1397
0

Eenmaal bij PSV vertrokken geeft vaak gevoelens van verlangen en missen. De Herdgang, het Philips Stadion en de algehele sfeer in en rond de club.

Walter Benítez staat momenteel in de nadrukkelijke belangstelling van de Spaanse topclub Atlético Madrid maar is dat wel zo’n fijne club om voor te spelen? Natuurlijk, een topsalaris en een Argentijnse coach in combinatie met het wonen en leven in een stad waar Spaans gesproken wordt en de cultuur veelal hetzelfde is als in Zuid-Frankrijk, waar Walter Benítez eerder woonde en werkte, en in Argentinië.

De Argentijnse keeper lijkt te twijfelen over het aanbod uit de Spaanse hoofdstad, waar zijn zaakwaarnemer momenteel druk doende is om een contract uit het vuur te spelen voor zijn client. Atlético Madrid is inmiddels voornemens Walter Benítez naar de Spaanse hoofdstad te transeferen maar de positie van eerste doelman lijkt echter al vergeven te zijn.

De gevolgen voor PSV zijn in ieder geval dat er mogelijk een nieuwe zogenaamde dans rond de positie onder de lat zal ontstaan. Joël Drommel wil namelijk graag meer spelen bij PSV of eventueel (op huurbasis) bij een andere club, maar een langer verblijf van Drommel is niet meteen waar een ieder aan dacht bij een vertrek van Walter Benítez. Is Drommel inmiddels goed genoeg om de positie onder de lat in te nemen bij PSV, na drie jaar PSV?

Voor Drommel geldt dat er nog geen concrete interesse is in zijn diensten. Of anders gezegd, er is nog geen club die aan zijn persoonlijke voorwaarden kan voldoen én hem wil halen voor de prijs die PSV in gedachten heeft. Zo meldt het Eindhovens Dagblad over Drommel. En dus valt de naam van Jeroen Zoet weer en voor de zoveelste keer. Is een terugkeer van Zoet realistisch en hoe goed dan wel ambitieus is de doelman nog na zichzelf enkele jaren in de marge van het Italiaanse clubvoetbal te hebben begeven.

Veel meer dan een rol als tweede keeper lijkt er voor Zoet niet meer in te zitten. Zeker niet bij PSV. Zoet staat als vanzelfsprekend zeker open voor een terugkeer naar Eindhoven. ‘Hij beseft volgens ingewijden dat zijn rol dan anders is dan voorheen, toen hij jarenlang eerste goalie was en met PSV in de Champions League speelde. Eerder in deze zomer wilde onder meer Willem II hem aantrekken als eerste man en kon hij naar Werder Bremen, ook als tweede man’, aldus het Eindhovens Dagblad over Jeroen Zoet, die nog steeds als echte clubman geldt.

Walter Benítez zal toch echt Jan Oblak onder de lat in Madrid moeten verdrijven om zijn sportieve ambities waar te maken. Walter Benítez jaagt nog altijd op een plek bij de nationale selectie van Argentinië maar een rol op het tweede plan in Madrid zal daar geen bijdrage aan gaan leveren. PSV zou naar verluidt zo’n 8 tot 10 miljoen voor Walter Benítez willen ontvangen. De club moet op zoek naar een nieuwe eerste betrouwbare doelman die goed is in het meevoetballen en wenst het nog één jaar lopende contract van Walter Benítez voor dat bedrag afgekocht te zien worden.


Vorig artikelBij de NOS is men even geen fan meer van Xavi Simons: ‘Niet complementair aan Memphis’
Volgend artikelLaatste Oranje-duels in aantocht? ‘Van Dijk, Depay, Weghorst en Bergwijn zullen niet meer meedoen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in