Home Nieuws Kritische noten ED aan adres Roger Schmidt: ‘Binnen PSV niet iedereen overtuigd...

Kritische noten ED aan adres Roger Schmidt: ‘Binnen PSV niet iedereen overtuigd van programma Schmidt’

988
0

De te spelen wedstrijden volgen elkaar in een rap tempo op. PSV bevindt zich in een moordend schema en dat gaat tot op heden gepaard met meer dan een gemiddeld aantal blessures.

Er wordt inmiddels gezocht naar oorzaken en verklaringen maar ga er maar aan staan want dat is immers niet eenvoudig. Een zwaar en lang seizoen waarin COVID ook zeker nog een flinke rol heeft gespeeld, is wat PSV momenteel door weet te maken. Er wordt regelmatig naar de trainer gewezen maar zwaar en/of te zwaar trainen én te lang trainen lijkt welhaast uitgesloten met een complete en professionele fysiologische staf aan boord. Toch lijken er nu door het Eindhovens Dagblad een paar stevige kritische noten te worden gekraakt aan het adres van Roger Schmidt.

PSV moet het in de belangrijkste wedstrijden van het seizoen in ieder geval gan doen zonder twee belangrijke spelers: Olivier Boscagli en Noni Madueke zijn geblesseerd uit de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk gekomen en zullen niet van de partij zijn tegen Ajax en Leicester City. Dat zijn de feiten voorafgaan in een heuse week van de waarheid. Deze week gaat immers bepalen hoe het seizoen van PSV er verder uit komt te zien. Volgens het Eindhovens Dagblad plaatst men op sommige vlakken bij PSV intern vraagtekens bij het beleid van trainer Roger Schmidt.

Dat mag gerust vrij forse kritiek worden genoemd, waar deze kritiek dan ook vandaan mag komen. Madueke en Boscagli hebben gedurende dit seizoen al meer wedstrijden moeten missen, terwijl ook Götze en Gakpo regelmatig geblesseerd zijn. Hetzelfde geldt in mindere mate voor Teze, Max en Mwene. Schmidt rouleert regelmatig en probeert zo veel mogelijk spelers fit te houden voor de eindfase van het seizoen maar het geheel lijkt soms een precies tegenovergestelde uitwerking te hebben.

‘Het is voor buitenstanders moeilijk om directe verbanden te leggen tussen zijn trainingsmethodes en het aantal blessures, maar ook binnen de club is niet iedereen honderd procent overtuigd van het programma dat de coach volgt’, schrijft het Eindhovens Dagblad echter. Tijdens de interlandperiode gaf Schmidt bijvoorbeeld sommige spelers zes dagen vrij, in plaats van de gebruikelijke drie dagen. Na het uitvallen van Madueke tegen RKC werd er ook al gekeken naar de warming-up.

PSV heeft dit seizoen al 51 wedstrijden gespeeld, waar er ook seizoenen zijn met maximaal 40 wedstrijden in een jaargang waarin Europese voetbal snel uit beeld geraakt. Er volgen nog zeker 7 wedstrijden inclusief de wedstrijd tegen Leicester City en de bekerfinale maar in het geval van een Conference League-finale volgen er totaal nog 10 wedstrijden. In dat geval komt het totaal uit op 61 wedstrijden. Een ongekend aantal wedstrijden, waar ook weer allerlei conclusies uit kunnen worden getrokken.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here