Home Nieuws Kan PSV zijn grootste sterren behouden en in ‘22-’23 kampioen van de...

Kan PSV zijn grootste sterren behouden en in ‘22-’23 kampioen van de Eredivisie worden?

1293
0

Kan PSV zijn grootste sterren behouden en in ‘22-’23 kampioen van de Eredivisie worden?

Als er ooit een goed seizoen is geweest om coach te zijn van PSV met de ambitie om kampioen te worden van de Eredivisie, dan heeft Ruud van Nistelrooij wel een heel geschikt moment gekozen. Erik ten Hag is vertrokken uit de hoofdstad en Ajax moet het nu zonder hem en een handjevol belangrijke spelers uit zijn kampioensteams zien te rooien. PSV heeft tot dusver een dergelijke exodus niet meegemaakt en alleen afscheid hoeven nemen van Mario Götze en Ritsu Dōan. Het is een goede tijd om optimistisch te zijn als je op de een of andere manier bij PSV betrokken bent.

Dat gezegd hebbende, weet elke Nederlandse voetbalfan wel dat wanneer een bepaalde speler of club in uitmuntende vorm verkeerd, dat er altijd wel clubs zijn in een rijkere competitie die op de loer liggen om de grootste talenten weg te kapen. Dat is al gebeurt bij de huidige kampioen en ook de fans van PSV weten dat dit een risico is dat ze niet kunnen negeren. We gaan hieronder eens kijken naar drie spelers die, als ze zouden blijven, de titels terug zouden kunnen brengen naar het Philips Stadion. We bespreken ook waarom die ‘als’ een belangrijke kanttekening is.

Ibrahim Sangaré

Wanneer een trainer een team wil opbouwen met het doel om prijzen te pakken, dan is een van de eerste stukjes van de puzzel altijd de defensieve middenvelder. Daarvoor moet je op zoek naar iemand met snelheid en kracht, die de bal op slimmer wijze gebruikt. Ibrahim Sangaré, die al twee seizoenen de sterren van de hemel speelt bij PSV, bezit al die kwaliteiten. Alleen al zijn aanwezigheid zijn veel gokkers ertoe doen verleiden om hun Unibet bonus voor Nederland te gebruiken om de club te steunen in zijn strijd om de titel.Dat gezegd hebbende, staat Sangaré bij veel clubs in de belangstelling, met name die van Engelse clubs. Manchester United wordt al aan hem gelinkt. Erik ten Hag weet in elk geval hoe goed deze speler is.

Noni Madueke

Iemand die op zestienjarige leeftijd vertrekt uit Engeland om zijn voetbalcarrière voort te zetten in Nederland, is niet iemand van de makkelijke keuzes. Noni Madueke heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt sinds hij als tiener de overstap maakte van Londen naar Nederland. Hij heeft alles in zich om een volwaardig international te worden bij Engeland. Dat is iets wat een stuk makkelijker zou zijn wanneer hij bij een Premier League club zou spelen. Leeds United, Newcastle United en zijn oude club Tottenham Hotspur, hebben allemaal interesse getoond in de getalenteerde aanvallende middenvelder. Zijn vertrek is dan ook eerder een geval van ‘wanneer’ dan van ‘als’. Mocht hij inderdaad vertrekken, dan moet PSV zeker een gigantisch bedrag vragen; alles onder de €60 miljoen zou te laag zijn.

Cody Gakpo

Cody Gakpo is een linksbuiten met een actie naar het midden toe. Oldere fans zullen met een nostalgisch gevoel terugdenken aan de hoogtijdagen van Marc Overmars wanneer ze het spel van Gakpo aanschouwen. Maar daar waar Overmars zijn beste jaren bij Arsenal beleefde, wordt de jonge PSV-speler gelinkt aan Leeds United ter vervanging van Raphinha. Het is in het eigen belang van PSV om Gakpo te verleiden om minstens nog een seizoen in Eindhoven te blijven. Er zouden namelijk wel eens grotere clubs dan Leeds aan de deur kunnen komen kloppen met een bod dat aanzienlijk hoger ligt dan de €40 miljoen die is genoemd zou de speler deze zomer nog vertrekken. Hij zou ook nog eens een fors hoger salaris kunnen gaan vragen bij een nieuwe club wanneer hij nog langer behouden blijft voor de Eredivisie en de titel wint met PSV.


Vorig artikelMarcel Brands benaderde KNVB meteen na loting tegen Monaco voor verplaatsen Supercup-duel
Volgend artikelTimber over de belangstelling van PSV: ‘Ik heb met spelers van PSV gesproken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in