Home Nieuws ‘John de Jong had Drommel eerder op het oog maar toen kwam...

‘John de Jong had Drommel eerder op het oog maar toen kwam Schmidt met Mvogo’

442
0

De baas in eigen huis zijn. Is PSV op transfergebied de baas in eigen huis met de veel bepalende technische Duitse staf?

Op voorspraak van Roger Schmidt en zijn staf kwamen diverse spelers naar PSV. De wil van Schmidt lijkt wet in Eindhoven. Doelman Mvogo zou bv 2 seizoenen lang in Eindhoven blijven, op voorspraak van Schmidt.


Daar lijkt nu verandering in gekomen te zijn. PSV wilde Joël Drommel vorig seizoen al overnemen van Twente maar maakte pas op de plaats. Roger Schmidt wilde kost wat kost Yvon Mvogo huren van RB Leipzig en dus liet PSV Drommel lopen. Dat meldt Marco Timmer, PSV-watcher van Voetbal International.

Alles is nu anders. “Drommel is niet naar Eindhoven gekomen om de tweede keeper te worden. Hij gaat er als eerste keeper naartoe en ik denk dat ze er bij PSV vanuit gaan dat Mvogo terug gaat keren bij RB Leipzig. Dan kan Leipzig hem houden of weer gaan verhuren”, zegt Timmer in een video van Voetbal International.

Toch is Schmidt maar wat blij met Joel Drommel. De jonge doelman past zeker goed in de filosofie en speelwijze van Roger Schmidt. “Schmidt wil een keeper die de grote ruimte achter de defensie kan bespelen. Mvogo kan dat prima, maar Drommel ook. John de Jong had hem al eerder op het oog, maar toen kwam Schmidt met Mvogo en ging de deal niet door”, aldus Timmer in zijn analyse over Drommel.