Home Nieuws Kritiek op John de Jong: ‘Waarom Lars Unnerstall laten gaan?’

Kritiek op John de Jong: ‘Waarom Lars Unnerstall laten gaan?’

3266
0

Er is niet alleen maar begrip voor de transfer van Joel Drommel naar PSV maar er klinkt ook een tegengeluid.

Drommel is een aanstormend talent, voor een keeper nog redelijk jong maar er zijn ook vraagtekens. Ervaringsdeskundige en analist Ronald Waterreus vindt het wel logisch dat PSV Joël Drommel naar Eindhoven haalt. De voormalig keeper denkt dat Drommel een mooie toekomst tegemoet gaat en het een kwestie van tijd is voordat Drommel bij het Nederlands elftal zit. Het tegengeluid gaat over de vertrekkende Lars Unnerstall.


“Ik denk dat PSV een goede slag slaat met Drommel”, begint Waterreus in gesprek met het Omroep Brabant. “Het is een jonge, talentvolle keeper die eventueel straks ook bij Oranje kan gaan komen als hij het goed doet. Bij Twente heeft hij ook al een hoop meegemaakt. Van degradatie, tot promotie en wat teleurstellingen. Maar hoe hij zichzelf heeft ontwikkeld, is mooi om te zien. Hij lijkt uit het juiste hout gesneden.”

De toekomst van Mvogo bij PSV staat op losse schroeven, zoveel is zeker. De kans is groot dat Yvon Mvogo door de transfer van Drommel na dit seizoen alweer terugkeert naar RB Leipzig. Toch begrijpt Waterreus de transfer van Drommel. “Ik vind het wel een logische aankoop. Zeker omdat Mvogo officieel geen eigendom van de club is, maar gehuurd is. Het lijkt me logisch dat je als club dan liever in iemand investeert die echt bij jou onder contract staat.”

De kritiek spits zich toe op het vertrek van Lars Unnerstall uit Eindhoven. “Wat ik alleen niet snap: waarom heeft PSV Lars Unnerstall dan laten gaan?” Unnerstall had volgend seizoen als back-up voor Drommel kunnen fungeren. “Maar omdat hij weg is, moet je waarschijnlijk op zoek gaan naar een nieuwe reserve doelman. En dat is niet makkelijk. Maar goed, misschien wilde Unnerstall zelf wel heel graag weg. Dat kan natuurlijk ook.”