Home Nieuws Mario Götze verklaart PSV de liefde: ‘Het is genieten hier, langer verblijf...

Mario Götze verklaart PSV de liefde: ‘Het is genieten hier, langer verblijf is niet ondenkbaar’

8934
0

Mochten er nog twijfels zijn rond het verblijf van Mario Götze bij PSV, heeft de hoofdrolspeler deze zelf wel weggenomen.

Deze week verschenen er berichten in met name Duitse media, dat Götze al bezig was met een vervroegd vertrek uit Eindhoven omdat hij uitgekeken zou zijn op de Eredivisie. Niets is minder waar. Götze is erg gelukkig bij PSV en dat straalt hij ook al maanden uit. De Duitser denkt zelfs aan een nog langer verblijf in Eindhoven.


Als het gaat over de verwachtingen die hij op voorhand had, is hij helder. Götze stelt dat de voorgestelde verwachtingen ‘absoluut overeen’ komen. “Misschien zelfs nog wel iets beter”, zegt hij tegen De PSV Supporter. “Het familiaire spreekt mij heel erg aan binnen deze club. PSV maakte voor mijn komst al een ontzettend professionele indruk en ook het beeld dat Roger Schmidt schetste van de club, de Herdgang, is in het echt nog beter dan ik al dacht.”

“Het is echt genieten hier, we hebben een hele talentvolle groep waar we de komende jaren echt nog mee door kunnen bouwen aan dat uiteindelijke einddoel: de landstitel winnen, maar ook zeker Europees aanzienlijk verder te komen dan dit seizoen”, vervolgt Götze, die dus niets lijkt te willen weten van een mogelijk vertrek.

De 28-jarige populaire Duitser denkt na over een langer verblijf bij PSV. “Ja mijn contract loopt na volgend seizoen af, maar dat wil absoluut niet zeggen dat een langer verblijf ondenkbaar is. Ik heb het ook niet verbonden aan het lot van Roger Schmidt, die eveneens een nog één jaar doorlopend contract heeft. Als de huidige situatie in de wereld me iets geleerd heeft, is het dat je gewoon niet te ver vooruit moet kijken. Vandaar de contractduur van twee jaar.”

Götze gaat verder en legt uit hoe hij tegen PSV aankijkt. “Ik ben naar PSV gekomen omdat het totaalplaatje perfect was. Het was mijn eerste transfer naar het buitenland, dus dat het relatief dichtbij Duitsland is, ervaar ik ook als erg prettig”, aldus Götze, die daarmee hint op een langere toekomst bij PSV.