Home Nieuws Ritsu Doan wist dat hij ging scoren, Doan verslaat Mario Götze

Ritsu Doan wist dat hij ging scoren, Doan verslaat Mario Götze

841
0

Zien de trainers van dienst die Ritsu Doan niet in de basisopstelling posteren het dan allemaal verkeerd? Ja is het eenduidige antwoord.

Ritsu Doan presteert altijd en overal, op elk niveau en bij elke club. Alleen heeft de Japanner wel over een langere periode het vertrouwen van zijn coach nodig. Vertrouwen dat hij in Groningen kreeg, vertrouwen dat hij van Mark van Bommel kreeg en vertrouwen dat hij in Bielefeld kreeg. Van Roger Schmidt kreeg de Japanse middenvelder c.q. aanvaller te weinig vertrouwen. Roger Schmidt zag Doan als een joker en gebruikte hem ook als een joker op de meest vreemde posities of op steeds andere posities.

Woensdagmiddag was het weer zover want Doan leverde opnieuw en nu op het hoogste internationale podium. Ritsu Doan zette zijn land op gelijke hoogte tegen het land waar hij tegenwoordig zijn brood weet te verdienen. De 1-1 van Doan bleek de opmaat naar de uiteindelijke overwinning tegen Duitsland te zijn. Invaller Mario Götze kon ook niets meer uitrichten voor de enigszins passief spelende Duitse ploeg.

Na afloop sprak Doan lovende woorden over de teamprestatie van zijn land. ‘Toen ik inviel, had ik heel erg het idee dat ik zou gaan scoren. Uiteindelijk ben ik beslissend geweest. Dit voelt heel erg goed. Ik heb het Japanse voetbal vandaag een dienst bewezen, zonder dat ik nu overweldigd wil raken door blijdschap en trots’, aldus Ritsu Doan.

De media in Duitsland slaan in ieder geval alarm na de verrassende nederlaag tegen Japan. Er moet nu gewonnen worden van Spanje om verdere deelname aan het WK veilig te stellen. Vier jaar geleden was het Hirving Lozano die de Duitsers de genadeklap gaf, nu doet Doan een aardige duit in het zakje. In Rusland verloor Duitsland met 0-1 van Mexico. ‘Is het nu weer zover?’, vraagt BILD zich af.


Vorig artikelInternationale pers lyrisch: ‘Gakpo is het nieuwe wonderkind dat heel Europa gek maakt’
Volgend artikelDe Telegraaf wijst naar John de Jong: Transfersom voor Gakpo kan oplopen tot 80 miljoen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in