Home Nieuws De Telegraaf wijst naar John de Jong: Transfersom voor Gakpo kan oplopen...

De Telegraaf wijst naar John de Jong: Transfersom voor Gakpo kan oplopen tot 80 miljoen

11083
0

John de Jong is alweer enkele maanden weg bij PSV maar voor de Telegraaf is zijn vertrek in september, nu aanleiding om de pijlen op de voormalig technisch directeur van de club te richten.

Nu Cody Gakpo zijn eerste serieuze stappen op het WK in Qatar heeft gezet, wijst de Telegraaf naar de eendaagse beslissing van John de Jong om Cody Gakpo niet aan clubs als Leeds United en Southampton te verkopen. Uiteraard was het een beslissing die de gehele directie van PSV destijds maakte maar John de Jong was verantwoordelijk en werd verantwoordelijk gehouden. De Telegraaf heeft daar iets over te melden en geeft de Jong met terugwerkende kracht de complimenten voor die eerdere beslissing.

‘Met terugwerkende kracht kan worden geconcludeerd dat de beslissing van toenmalig directeur voetbalzaken John de Jong van PSV en de overige directieleden, om Gakpo op de laatste dag van de transfertermijn toch niet voor 30 miljoen euro en 13 miljoen euro aan twijfelachtige bonussen te verkopen aan Leeds United, vooralsnog niet verkeerd uitpakt’, steekt Telesport van wal over de transwaarde die Cody Gakpo tijdens en na het WK zal gaan vertegenwoordigen.

De krant gaat verder. ‘Gakpo is sportief nog meer dan voorheen de grote aanjager bij PSV, terwijl hij het nu ook goed doet op het hoogste podium ter wereld. In dat verband is het zuur dat De Jong het niet verkopen van Gakpo zo zwaar is aangerekend door de raad van commissarissen van PSV, dat het zijn einde als directeur voetbalzaken inluidde’, schrijft de redactie van Telesport onder aanvoering van Valentijn Driessen.

Ook Wesley Sneijder kijkt met enige goedkeuring naar de situatie rond Cody Gakpo. ‘Als Gakpo zijn goede WK-start een vervolg kan geven, dan worden de biedingen van Leeds United ver overtroffen, in januari of komende zomer, denkt 134-voudig international en Gakpo fan Wesley Sneijder. ‘Hoeveel hij gaat opbrengen, hangt voor een groot deel af van dit WK. Als hij er hier zo nog twee of drie inlegt, dan kan het ook zomaar 80 miljoen euro worden. Zo werkt dat. Het WK is een schitterende etalage’, aldus een enthousiaste Sneijder.


Vorig artikelRitsu Doan wist dat hij ging scoren, Doan verslaat Mario Götze
Volgend artikelDries Boussatta haalt uit: ‘Ihattaren is kansloos’: Huiszoeking, vrijgelaten en snel naar Juventus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in