Home Nieuws Isimat blikt terug op PSV periode en is vervuld van trots maar...

Isimat blikt terug op PSV periode en is vervuld van trots maar baalt van invalbeurt in Nou Camp

659
0

De carrière van Nicolas Isimat-Mirin houdt nog niet bepaald over wat de stijgende lijn aangaat.

De goedlachse Franse verdediger zag PSV na Monaco als een stap omhoog en wilde deze lijn daarna vasthouden maar het werd bepaald geen opwaartse lijn. Via Besiktas belandde de Fransman bij Toulouse waar hij een degradatie moest ervaren.

Isimat is alweer enige tijd weg uit Eindhoven maar is wel vertrokken als landskampioen en wil in de toekomst weer in Brabant gaan wonen. In gesprek met het Eindhovens Dagblad laat hij weten dat hij geen wrange gevoelens over aan zijn laatste seizoen bij PSV en vertrek uit Eindhoven. Na de aanstelling van trainer Mark van Bommel raakte de publiekslieveling plotseling uit de gratie.

Gekrenkt is hij niet. “Nee, het zit niet in mijn aard om zoiets te voelen of vinden”, vertelt Isimat in een interview met het Eindhovens Dagblad. “PSV en ook Van Bommel wens ik het beste en het is jammer dat het tussen hen mis is gegaan. Natuurlijk baalde ik dat ik na zijn komst niet veel meer heb gespeeld, maar ik ga niet roepen dat Van Bommel er daardoor niks van kan.”

“Hij wilde professionaliseren, nieuwe dingen doen en trainde graag met een drone boven het veld om maar wat te noemen”, vervolgt de Franse verdediger. “De trainer heeft een keuze gemaakt die niet goed uitpakte voor mij en daarmee moest ik het doen. Vervelend was het wel natuurlijk. Ik werd bijvoorbeeld afgerekend op een slechte invalbeurt in Nou Camp. Maar ja, bij FC Barcelona kunnen ze ook wel wat hè?”

Isimat was het niet met Van Bommel eens maar legde zich neer bij diens beslissing. “Maar ik ben geen speler die dan de zaak dan gaat verstoren. Dat hoort niet, dan moet je zelf je conclusies trekken. Ik heb een nieuwe stap gezet en blijf mijn hele leven trots op wat we allemaal hebben bereikt met PSV.”

PSV verkocht Isimat in januari 2019 aan Besiktas. De Turkse topclub verhuurde hem afgelopen seizoen aan Toulouse, dat onderaan eindigde in de Ligue 1 en degradeerde naar Ligue 2.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here