Home Nieuws Gaat PSV met Roger Schmidt de controle van het tijdperk Cocu, van...

Gaat PSV met Roger Schmidt de controle van het tijdperk Cocu, van Bommel en Faber loslaten?

2391
0

Niet alleen de landelijke grote kranten kijken reikhalzend uit naar de ontwikkelingen van PSV onder Roger Schmidt maar ook de NOS ziet perspectief.

De nationale TV zender analyseerde de komst van Schmidt en concludeert dat PSV de controle gaat loslaten. Ga maar na; na de min of meer controlerende spelconcepten van Phillip Cocu, Mark van Bommel en Ernest Faber zou Roger Schmidt het roer moeten gaan omgooien.

De periode van Cocu bij PSV was zeker succesvol te noemen maar het kwam geregeld voor dat ploegen als Heerenveen maar ook Sparta of Fortuna, in het eigen Philips Stadion minutenlang balbezit hadden op de helft van PSV hadden zonder dat er druk gezet wordt. De aanhang hunkert wat dat betreft naar veranderingen.

Mark van Bommel wist met PSV in het eerste half jaar heel behoorlijk en ook aanvallend voetbal te spelen waarbij doelgericht aanvallen het credo was. Met name in de Champions League werd er zeer zeker aanvallend gespeeld in de thuis- en uitwedstrijden. Naar mate het seizoen vorderde werd de controle een groter onderwerp in de beginopstelling, waarbij het dieptepunt lag in de Amsterdam Arena toen PSV met een voorsprong van 5 punten toch met 3 controleurs aan de wedstrijd begon. Als er een voetbalgod bestaat, heeft het PSV die dag afgestraft voor de minder aanvallende intenties.

Enkele weken voor de dure nederlaag in Amsterdam wist de ploeg onder Mark van Bommel met zeer aanvallend voetbal in Utrecht en Heerenveen wel terug te komen van een achterstand na fouten van Jeroen Zoet. Het mocht echter niet baten. Onder Ernest Faber kwam de algehele controle weer terug en werden de resultaten voorzichtig iets beter, hoewel het spel vaak niet om te aanschouwen was.

Met Roger Schmidt hunkert de achterban naar aanvallend spectaculair voetbal. Kan Schmidt dot bewerkstelligen? De Duitser laat zich inspreken door grote namen, blijkt in gesprek met de NOS.

“Louis van Gaal, Marcelo Bielsa, Diego Simeone, Jürgen Klopp, Pep Guardiola..”, noemt de Duitser op in gesprek met de NOS. “Die drukken allemaal hun eigen stempel op een team. Als je hun ploeg ziet spelen, merk je dat. Je weet meteen dat zij de trainers zijn. Ik hou ervan als iemand overtuigd is van zijn speelstijl en dat niet per week verandert.”

Om PSV het ‘Schmidt-voetbal’ aan te leren, moeten er wel nog wat meters worden gemaakt, schrijft het medium uit Hilversum. “Dat kost natuurlijk tijd, maar ik denk dat we snel stappen kunnen zetten. Je kunt in relatief korte tijd veel bereiken. Als je als trainer een doel hebt, moet je ook weten hoe je de spelers daar naartoe brengt. De training is dan van groot belang voor de ontwikkeling van spelers.”

Spelers die zich niet in het nieuwe systeem kunnen vinden, zullen het zwaar gaan krijgen, denkt de NOS. “Iemand moet de weg wijzen aan spelers, en dat is natuurlijk vooral de trainer. Iedere speler krijgt de tijd om zich aan te passen en om zich te ontwikkelen, maar je moet wel één lijn trekken”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here