Home Nieuws Is het vertrouwen zo broos? Max verwacht gelijk opgaande wedstrijd tegen laagvlieger...

Is het vertrouwen zo broos? Max verwacht gelijk opgaande wedstrijd tegen laagvlieger FC Zürich

408
0

Is Philipp Max nu eigenlijk een verdediger of een middenvelder? De Duitser voetbalt als een middenvelder en verdedigt ook als een middenvelder.

Oftewel, het pure verdedigen lijkt hem niet heel goed af te gaan. Max wordt te vaak simpel opzij gezet door zijn tegenstander en dat gaat vaak direct gepaard met gevaar voor de goal. Geregeld zoeken tegenstanders de aanval over de linkerkant van PSV, in de wetenschap dat daar kansen liggen de defensie open te gooien. Met een fitte Mauro Junior in aantocht moet de Duitse back wel op zijn tellen gaan passen, zoveel is zeker.

Ondertussen weet Max dat PSV een zeer zwakke prestatie in Leeuwarden op de mat legde en donderdagavond moet presteren om kansrijk te blijven voor Europa League voetbal na de winterstop. Ook in de Zwitserse stad gaat het na aankomst opnieuw over de hopeloos slechte wedstrijd aan PSV zijde.

In gesprek met Voetbal International zegt max over de dramatische prestatie in Leeuwarden: ‘We hebben niet genoeg energie gelegd in wedstrijd bij Cambuur’, begint Max. Is er dan lering uitgetrokken? ‘Na de wedstrijd waren we natuurlijk allemaal heel teleurgesteld en ontevreden. We wilden de lijn van Feyenoord doortrekken, maar dat is helaas niet gelukt. We weten dat het niet goed genoeg was, en dat hebben we geanalyseerd. We wisten dat we er niet genoeg energie in hebben gelegd’, aldus de linksback.

Gaat PSV laten zien wat het waard is donderdagavond? Volgens Max wel. ‘Nu willen we allemaal een ander gezicht tonen, daar hebben we veel energie en motivatie ingestopt deze week. We moeten allemaal samenwerken. Als we dat doen, hebben we al laten zien dat we veel kansen kunnen creëren en doelpunten kunnen maken. We zijn goed voorbereid op morgen en zijn er nu klaar voor om ons te laten zien.’

In Zwitserland wacht een kans op eerherstel. Wat opvallend te noemen is, is dat Max verwacht dat PSV en de Zwitserse laagvlieger aan elkaar gewaagd zijn. Ook in Europa heeft FC Zürich geen grote naam en zo’n club mag ook voor een PSV uit vorm eigenlijk geen probleem zijn. Is het vertrouwen in een prestatie broos te noemen? Max: ‘FC Zürich staat er momenteel niet goed voor, maar vorig jaar hadden ze echt een topseizoen. Het wordt morgen een moeilijke wedstrijd, het zal dicht bij elkaar liggen”, aldus Max over het Europa League treffen in Zwitserland.


Vorig artikelGaat het statement in Leeuwarden een vervolg krijgen in Zürich?
Volgend artikelIngrijpen in opstelling tegen ‘nummer 165’ valt mee: Ramalho en Vertessen in de basis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in