Home Nieuws Gaat het statement in Leeuwarden een vervolg krijgen in Zürich?

Gaat het statement in Leeuwarden een vervolg krijgen in Zürich?

404
0

Trainer Ruud van Nistelrooij heeft zaterdagavond in de tweede helft van de verloren uitwedstrijd tegen SC Cambuur een duidelijk statement afgegeven.

Althans, zo werden de wissels van Ibrahim Sangaré en Joey Veerman bekeken door de heren analisten Kenneth Perez en Hedwiges Maduro. Er viel natuurlijk wel iets van te zeggen dat zowel Sangaré als Veerman beiden zonder pardon naar de kant werden gehaald. Basisspelers die met hun kwaliteiten normaal gesproken een wedstrijd zouden moeten doen kunnen keren, worden niet zomaar gewisseld.

PSV zette een beschamende prestatie neer in Leeuwarden en verloor feitelijk kansloos van de club uit Friesland. Voor rust leek het al helemaal nergens op. Na rust had Van Nistelrooij genoeg gezien van met name het middenveld. EN dus werd er ingegrepen. Ibrahim Sangaré en Joey Veerman werden gewisseld, terwijl ook aanvaller Xavi Simons de wedstrijd niet volmaakte. Ook die wissel riep vraagtekens op omdat Guus Til niets maar dan ook niets klaarspeelde in Leeuwarden. “Iedereen begint nu weer te twijfelen over de vraag hoe goed PSV nu eigenlijk is”, reageert Perez bij ESPN. “Ook de trainer twijfelt: hij heeft weer het hele middenveld gewisseld.”

Maduro constateert dat Van Nistelrooij zoekende is. “Als je zóveel wisselt, dan loopt het niet. Als ze hun taken niet uitvoeren, dan wissel je ze als trainer allemaal. Hij maakt wel een statement als hij zulke spelers wisselt na een achterstand. Het doet wel wat met een groep.” Perez vindt het sowieso opvallend dat er zoveel gewisseld wordt. “Nu het mogelijk is om vijf keer te wisselen, gaan trainers ook twijfelen”, aldus de heren analisten over de opvallende wissels.

De vraag is dan ook of de besproken en opvallende wissels consequenties gaan hebben in de Zwitserse stad waar Europa League voetbal op het spel staat. Oftewel, gaat het statement in Leeuwarden een vervolg krijgen in Zürich?


Vorig artikelKritiek op medische staf PSV: Roger Schmidt rijgt met fit Benfica zeges aaneen
Volgend artikelIs het vertrouwen zo broos? Max verwacht gelijk opgaande wedstrijd tegen laagvlieger FC Zürich

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in