Home Nieuws Interesse van FC Barcelona deed Luuk de Jong besluiten PSV aanbod niet...

Interesse van FC Barcelona deed Luuk de Jong besluiten PSV aanbod niet te accepteren

515
0

‘Een transfer naar FC Barcelona komt voor mij niet nogmaals voorbij’. Dat moet Luuk de Jong de afgelopen weken gedacht hebben toen hij met de Catalanen in verband werd gebracht.

PSV had feitelijk geen schijn van kans toen FC Barcelona voor Luuk de Jong in beeld kwam. De mogelijk kans om in de laatste dagen van het transferwindow naar FC Barcelona te verhuizen, deed Luuk de Jong besluiten PSV af te zeggen. Dat schrijft De Telegraaf na de transfer van de 31-jarige spits.


Of Roger Schmidt afgelopen zaterdagavond voor PSV – FC Groningen al wist van de aanstaande interesse vanuit Barcelona voor Luuk de Jong en PSV daardoor een ‘nee’ van de ambassadeur van de club kreeg, is niet duidelijk. Maar het veelzeggende antwoord van Schmidt op de vraag of Luuk de Jong naar PSV terug zal keren, verraadt tegelijkertijd wellicht iets over een toekomstige rentree van de Jong bij PSV. ‘Luuk de Jong keert dit seizoen niet terug bij PSV’, zei Schmidt.

Aanvankelijk werd gesuggereerd dat het mislopen van Champions League-voetbal de hoofdreden was voor Luuk de Jong niet terug te keren naar PSV. Ook een mogelijk minder financieel perspectief dan zijn inkomen bij Sevilla zou een reden zijn maar op de achtergrond speelde toen al de interesse van Koeman en FC Barcelona.

‘De kans om in Camp Nou aan de slag te gaan bracht Luuk de Jong ertoe om PSV nee te verkopen’, schrijft De Telegraaf over de spectaculaire en inmiddels afgeronde transfer. ‘Hij wilde voor deze unieke kans gaan, al was het niet zeker of die zich ook daadwerkelijk nog zou gaan aandienen’, aldus de Telegraaf.