Home Nieuws John de Jong: ‘Met Sevilla kwamen we er wel uit maar Luuk...

John de Jong: ‘Met Sevilla kwamen we er wel uit maar Luuk was heel open’

2639
0

John de Jong stond de gehele zomer in contact met Luuk de Jong maar een transfer bleek er op het laatste moment toch niet in te zitten.

Nu het transferwindow gesloten is, komen er steeds meer feiten naar voren. Zo was John de Jong wee weken geleden voornemens Luuk de Jong dan eindelijk naar Eindhoven te halen. Dus deed de technische man van de club nog een verwoede poging bij Sevilla en Luuk de Jong zelf. Dat bevestigt directeur voetbalzaken John de Jong in het Eindhovens Dagblad.


Met Sevilla werden er op voorhand al geen problemen verwacht want de spits mocht vertrekken uit Andalusie. Luuk de Jong besloot alsnog om in Spanje te blijven om voor zijn kans bij Sevilla te gaan, met in zijn achterhoofd de sluimerende interesse van Koeman en FC Barcelona. Op Deadline Day volgde dan alsnog de transfer naar FC Barcelona.

PSV versterkte zich later met Carlos Vinícius, die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Benfica. Op dat moment had de Jong zijn keuze al gemaakt en John de Jong wist tegelijkertijd dat ‘de kans groot was dat hij in Spanje zou blijven’. “Luuk was daar naar ons toe heel open in”, zegt de technisch directeur.

“Op het moment dat Sevilla bijna twee weken geleden een nieuwe spits aantrok, heb ik nog wel een nieuwe poging gewaagd en bleek dat we er met de club uit konden komen”, zet John de Jong over de gesprekken met Sevilla. “Luuk is daarna snel duidelijk geweest en heeft opnieuw aangegeven dat hij in Spanje voor zijn kans wilde gaan.”