Home Nieuws De Jong openhartig: ‘Jérôme Boateng en Insigne waren niet in beeld, Angelo Fulgini...

De Jong openhartig: ‘Jérôme Boateng en Insigne waren niet in beeld, Angelo Fulgini wel over gesproken’

994
0

Het transferwindow is weer gesloten en dus zullen PSV en John de Jong zich weer in rustiger vaarwater gaan begeven.

De club was deze zomer al vroeg actief op de nationale en internationale transfermarkt. Vele namen passeerden de revue en vele spelers werden aan PSV gekoppeld. In gesprek met het Eindhovens Dagblad geeft John de Jong een inkijkje in hoe onrustig de afgelopen maanden waren voor de club. De Jong laat ook weten dat veel spelers die aan PSV werden gekoppeld, niet bij PSV in beeld zijn geweest.


Dat geldt ook voor Jérôme Boateng, Lorenzo Insigne en Angelo Fulgini. John de Jong zegt tegenover het Eindhovens Dagblad dat deze spelers niet bij PSV in beeld zijn. Voor Angelo Fulgini geldt een iets andere lezing.

“Ik lees lang niet alles”, zegt John de Jong tegen het Eindhovens Dagblad over alle geruchten. “Maar via collega’s of kennissen hoor je natuurlijk wel grotendeels wat er geschreven wordt. Soms klopt er niks van, al is het ook wel verklaarbaar waarom het zo is. De belangen van zaakwaarnemers en clubs kunnen soms flink uiteenlopen, om maar wat te noemen. Nee, Boateng en Insigne hebben we niet op de radar gehad. En over Fulgini hebben we een paar jaar geleden voor het laatst een keer intern gesproken”, zegt John de Jong.

De transferzomer werd door PSV ook gebruikt om bestaande contracten te verlengen. “Er is balans. Aan de ene kant wil je een selectie samenstellen die kan strijden om de titel. Dat is het hoofddoel en daarbij probeer je te bereiken dat er voor iedereen perspectief is. Binnen onze opleiding hebben we ook een aantal belangrijke contractverlengingen gerealiseerd, met spelers die in de toekomst in ons eerste elftal kunnen doorbreken”, aldus John de Jong over alle transferperikelen die de club door wist te maken afgelopen maanden.