Home Nieuws Catalaanse kranten richten zich op samenspel Memphis en Luuk de Jong en...

Catalaanse kranten richten zich op samenspel Memphis en Luuk de Jong en blikken terug op PSV jaren

1459
0

De Spaanse maar vooral Catalaanse media heten Luuk de Jong van harte welkom na zijn verrassende transfer van Sevilla naar FC Barcelona.

In Catalonie is men benieuwd naar wat Luuk de Jong voor FC Barcelona kan gaan betekenen. De Spaanse kranten analyseren ook volop over het hoe en waarom van de transfer. Men vraagt zich in Spanje af welke meerwaarde de Jong voor FC Barcelona kan gaan hebben en of de Jong daadwerkelijk speelminuten kan gaan maken voor de Catalaanse grootmacht.


Wordt Luuk de Jong een publiekslieveling of juist een cultfiguur voor de Barca fans? Feit is dat zijn koppende kwaliteiten buiten kijf staan. Ook in Spanje geldt de Jong als een van de beste koppers van Europa en ook voor FC Barcelona kan in een wedstrijd ie moet worden opengebroken, een plan B nuttig zijn.

Kortom, er zijn perspectieven voor Luuk de Jong op waardering en op speelminuten. “Wordt hij de nieuwe Henke Larsson?”, vraagt Mundo Deportivo zich af. Larsson, een van de huidige assistenten van Ronald Koeman, maakte in veertig La Liga-wedstrijden dertien goals voor de club en was in de Champions League-finale van 2006 goed voor twee assists waardoor FC Barcelona met 2-1 won van Arsenal. De Jong verrichtte voor Sevilla dezelfde daad in de gewonnen Europa League finale.

El Mundo Deportivo analyseert verder. “Zijn vermogen om met zijn rug naar het doel van de tegenstander te spelen is een een kracht die zijn teamgenoten kan helpen in de aanval. Iets wat Barça niet meer had sinds het vertrek van Luis Suárez. Koeman is zich hiervan bewust en zal proberen de kwaliteiten van zijn nieuwe aanvaller te benutten”, schrijft het medium over De Jong.

Dan is er altijd nog het nieuwe FC Barcelona boegbeeld Memphis Depay. In Spanje is men benieuwd naar de samenwerking met Memphis Depay, waarbij de PSV jaren in ogenschouw worden genomen door de Spaanse kranten.

“De Jong is een verzoek van Koeman, die hem goed kent en weet dat de krachtige aanvaller nuttig kan zijn tegen de dichte defensies waar Barça tegenaan zal lopen. Hij denkt niet twee keer na bij het afmaken en kan goed overweg met beide benen. Daarnaast kan hij het wonderwel goed vinden met Memphis Depay. De twee vullen elkaar aan. Met een lengte van 1.88 meter is De Jong levensgevaarlijk in de lucht en in het verleden heeft hij bij PSV laten zien dat hij een bewezen doelpuntenmaker is”, schrijft de krant.

Terug naar zijn twee seizoenen in Andalusië. “Hoewel hij bij Sevilla niet de beste cijfers wist te overleggen, tien goals in 69 wedstrijden, viel de Nederlander op door zijn killerinstinct en hij probeert zijn prestaties uit Nederland bij Barça te gaan herhalen”, zo schrijft Mundo Deportivo over Barca’s meest recente transfer.