Home Nieuws Toegezongen Ruud van Nistelrooij: ‘Trainer van Ajax? Dat gaat niet gebeuren’

Toegezongen Ruud van Nistelrooij: ‘Trainer van Ajax? Dat gaat niet gebeuren’

10049
0

Een heuse voetbalshow in Haarlem. Een theater als decor voor een prachtige voetbalshow waar allerlei prominenten uit de voetballerij acte de présence gaven.

De show, genaamd Grote Hi-Ha-Hondelul Voetbal Show, wordt georganiseerd door verschillende journalisten als Simon Zwartkruis van Voetbal International, Paul Onkenhout van de Volkskrant, Dick Sintenie van Het Parool en Edwin Struis van de Volkskrant en Helden.

Deze editie stond ook weer bol van de prominente gasten en één daarvan bleek onze eigen Ruud van Nistelrooij te zijn. De Geffenaar voelde zich vereerd door de uitnodiging en was tot verrassing van het publiek de hoofdgast van het mooi spektakel in Haarlem. Een verslaggever van Voetbal International toog naar Haarlem en zag dat Ruud van Nistelrooij nog altijd enorm populair is in het land. Ook bij fans van Ajax.

Van Nistelrooij lijkt zich langzamerhand weer op te gaan maken voor een nieuwe klus in het voetbal. De afgelopen maanden besteedde de trainer aandacht aan zijn gezin en maakte hij ondermeer verschillend reizen. De bij PSV gestopte trainer maakte ook een reis naar Argentinië, waar hij een oud-ploeggenoot bezocht. Van Nistelrooij is dus ook mateloos populair in Argentinië, waar zijn naam nog altijd veel enthousiasme weet op te roepen. Hoe kan het ook anders met zijn verleden?

‘Ik kom net terug uit Argentinië en heb een prachtige voetbalreis gemaakt rondom de wedstrijd tussen Boca Juniors en River Plate. Mijn oud-collega bij Málaga, Martín Demichelis, is nu trainer van River. Ik ben een training wezen kijken en heb een afspraak kunnen maken met Marcelo Gallardo, de voorganger van Demichelis. Hij heeft onder meer twee keer de Copa Libertadores gewonnen. Met hem heb ik uiteindelijk tweeënhalf uur over het vak gesproken. Dat was geweldig!’, zei Van Nistelrooij over zijn werkbezoek aan Buenos Aires.

Rondom de topwedstrijd in de hoofdstad bleek Ruud van Nistelrooij niet normaal over straat te kunnen lopen. Een dag later bleek het rustiger te zijn, tekent Voetbal International op uit de mond van Ruud van Nistelrooij. ‘Toen kon ik rustig door de wijk La Boca wandelen’, zei de Brabander over zijn bezoek aan de bekende wijk in de hoofdstad.

Waarom is Ruud van Nistelrooij zo populair in Argentinië? ‘Dat kwam vooral door een Argentijnse commentator van de Premier League destijds. Die bleek altijd eerst een half uur Gol! Gol! Gol!’ te roepen en daarna zong hij een nummer van The Beatles, alleen dan met de tekst Hey Ruud’, legt van Nistelrooij uit, die daarna voor Voetbal International door de gehele zaal, zo’n zevenhonderd man sterk, wordt toegezongen.

Wanneer gaat de trainerscarriere van Ruud van Nistelrooij weer een vervolg krijgen? De trainer brandt naar eigen zeggen van verlangen en ambities en is nog altijd veel in de weer met het topvoetbal. ‘Kom maar naar Ajax!’, roept iemand in zaal in Haarlem naar Van Nistelrooij. ‘Nee, Ajax gaat niet gebeuren’, aldus Ruud van Nistelrooij over zijn toekomst als trainer.


Vorig artikelJoey Veerman over grote misser tegen Frankrijk: ‘Een polletje, slecht veld in de Arena’
Volgend artikelAjax-fans vrezen als nummer achttien van de Eredivisie af te moeten reizen naar Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in