Home Nieuws Ajax-fans vrezen als nummer achttien van de Eredivisie af te moeten reizen...

Ajax-fans vrezen als nummer achttien van de Eredivisie af te moeten reizen naar Eindhoven

13668
0

Na het interland weekend gaat de Eredivisie weer van start met voor de meeste clubs speelronde nummer 9 op de agenda.

PSV ontvangt in het Philips Stadion Fortuna Sittard, de huidige nummer negen van de Eredivisie. Een week later staat de competitiewedstrijd tegen Ajax op het programma. De huidige nummer zestien van de Eredivisie zal aangeslagen naar Eindhoven afreizen want de gevallen club staat op dit moment als nummer zestien van de Eredivisie te boek. De Amsterdammers hebben wel een wedstrijd tegoed want na zes speelronde dient men RKC Waalwijk – RKC nog in te halen.

De Amsterdammers dienen nog een minuut of tien in Waalwijk over de streep te trekken om drie punten te kunnen bijschrijven. Echter wordt deze wedstrijd pas ingehaald na de wedstrijd tegen PSV. Ook de wedstrijd tegen FC Volendam wordt ingehaald in november, na de wedstrijd tegen PSV.

Ajax-fans spreken over sociale media over een heus doemscenario dat het als nummer laatst van de Eredivisie naar Eindhoven zal moeten gaan afreizen. Hoe lang is Ajax nog de nummer zestien, vraagt men zich af in de hoofdstad? Met de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht op de agenda is zo’n scenario dan ook niet ondenkbaar. Mocht FC Volendam de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk aanstaande weekend winnen en Ajax verliest in Utrecht, zal Ajax als nummer laatst afreizen naar Eindhoven. De stand op de ranglijst is natuurlijk vertekend met beide inhaalduels nog op de agenda maar gevreesd wordt er wel in Amsterdamse kringen om als nummer laatste af te reizen naar Eindhoven.

‘Eerst krijgen we FC Utrecht en daarna PSV’, klinkt het vanuit het bekende Ajax-duo Kale en Kokkie. ‘Ik denk dat we de gifbeker helemaal moeten leegdrinken’, zeggen de heren in koor over de naderende competitiewedstrijden tegen FC Utrecht en PSV in combinatie met de stand op de ranglijst.

Wilfred Genee strooide recent bij Veronica Offside nog wat extra zout in de wonden door alvast vooruit te blikken op de aanstaande competitiewedstrijd tussen PSV en Ajax in het Philips Stadion. Genee dreef de spot met Ajax en de zware aankomende uitwedstrijd tegen PSV. ‘Ajax moet binnenkort naar PSV, maar in Eindhoven zijn ze ook niet zo in vorm’, zei Genee met een serieuze doch cynische ondertoon, om vervolgens schaterlachend met grote vrezen voor Ajax naar de naderende uitbeurt bij PSV te wijzen.


Vorig artikelToegezongen Ruud van Nistelrooij: ‘Trainer van Ajax? Dat gaat niet gebeuren’
Volgend artikelJongste buitenlander ooit met profcontract | Bosz laat vijftienjarig toptalent Noah Fernandez meetrainen met eerste selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in