Home Nieuws Hoeveel PSV fans wisten dat het ‘klaar’ was bij de strafschop van...

Hoeveel PSV fans wisten dat het ‘klaar’ was bij de strafschop van Luciano Narsingh in Madrid?

3122
0

Luciano Narsingh lijkt alweer een eeuwigheid geleden de PSV deur achter zich te hebben dichtgeslagen.

Luciano Narsingh heeft zeker zijn meerwaarde gehad voor PSV, werd twee keer landskampioen met de club. Zowel in 2015 als in 2016 tilde Luciano Narsingh de schaal omhoog en wist hij meermaals met prachtige voorzetten vanaf de zijkant Luuk de Jong te bedienen. Toch kleefde er ook wel wat aan Luciano Narsingh, die links en rechts regelmatig het verwijt kreeg niet een echte winnaar te zijn.

Mede door een succesvolle periode bij sc Heerenveen, en belangrijke doelpunten voor het Nederlands elftal tijdens de kwalificatie voor het WK in 2014, wist de snelle buitenspeler een droomtransfer naar PSV af te dwingen. In de Europese glorie jaren onder Phillip Cocu kruiste PSV regelmatig de wegen van Atlético Madrid. Zowel in de groepsfase als in de knock-out fase speelden PSV tegen de formatie van trainer Simeone. PSV stond in 2016 zelfs op de drempel van de kwartfinale in de Champions League.

Op 15 maart 2016 hielden Atlético Madrid en PSV elkaar op 0-0 in het Estadio Vicente Calderón. Na de 0-0 in Eindhoven diende strafschoppen uit te maken wie FC Barcelona in de kwartfinale mocht gaan bespelen. De eerste serie strafschoppen werden feilloos benut door zowel PSV als Atlético Madrid. Na 15 genomen strafschoppen was het Luciano Narsingh die zijn strafschop kon gaan nemen. Narsingh faalde hopeloos met een hopeloze strafschop en PSV was uitgeschakeld.

Was Narsingh wel de juiste persoon juist die strafschop te nemen? De aanvaller liep niet altijd even vol zelfvertrouwen over het veld en bleek naar eigen zeggen een speler te zijn die vanuit vertrouwen handelt en speelt. De buitenspeler speelde al geen beste wedstrijd Vicente Calderón maar nam wel zijn verantwoordelijkheid. Toch was het op voorhand al wel te voorspellen. Luciano Narsingh en strafschoppen op beslissende momenten, is geen beste combinatie. Het uitvak, gevuld met ruim 3000 PSV fans, hield de adem in bij het aanzien van de wandeling van Narsingh naar de strafschopstip. Hoeveel PSV fans wisten op dat moment dat het ‘klaar’ was bij de strafschop van Narsingh in Madrid?

Later sloeg het noodlot toe in Eindhoven voor Luciano Narsingh. De sneller aanvaller werd geteisterd door langdurig blessureleed en vond zijn vorm zelden weer terug. In onderstaande video het verhaal van de ‘koning van de assists’, die inmiddels werkloos dreigt te raken na een mislukt avontuur in Polen.

Narsingh tekende in januari 2017 een contract tot medio 2019 bij Swansea City, de nummer negentien van de Premier League op dat moment. Swansea betaalde 4,6 miljoen euro voor hem aan PSV. Later speelde de aanvaller nog voor Feyenoord, Sydney FC en het Poolse Miedz Legnica, waar hij nu contractloos is.


Vorig artikelHans Kraaij: ‘Bosz vindt het niet leuk dat ik dit zeg, maar er mankeert echt wel iets aan hem’
Volgend artikelWijnaldum denkt aan terugkeer naar Eredivisie, kan Marcel Brands Wijnaldum opnieuw bewegen voor PSV te kiezen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in