Home Nieuws Wijnaldum denkt aan terugkeer naar Eredivisie, kan Marcel Brands Wijnaldum opnieuw bewegen...

Wijnaldum denkt aan terugkeer naar Eredivisie, kan Marcel Brands Wijnaldum opnieuw bewegen voor PSV te kiezen?

11136
0

Een grote kwaliteit van algemeen directeur Marcel Brands is dat hij spelers op een kenmerkende warme manier kan bewegen voor PSV te kiezen.

Een lange lijst van spelers maakte op die manier kennis met het warme karakter en de kwaliteiten van de tegenwoordig algemeen directeur van de club. Eerder wist Brands Andres Guardado als zogenaamde onmogelijke speler te bewegen voor PSV te kiezen. Guardado gaf hoog op van de menselijke kanten van Brands, zoals later Hirving Lozano ook voor PSV wist te kiezen na het langdurige en warme contact met Marcel Brands. De toenmalig technische directeur herhaalde zijn kunstje later ook nog eens bij Hector Morena. In 2011 ging ook Georginio Wijnaldum overstagen koos voor PSV na langdurig warm contact met Marcel Brands.

Inmiddels is de situatie rond Georginio Wijnaldum totaal anders en begeeft de middenvelder zich in de herfst van zijn carriere. Georginio Wijnaldum is niet langer gewenst in Rome en in Parijs lopen ze ook niet met hem weg. In Liverpool, Newcastle, Eindhoven en Rotterdam is dat juist wel het geval.

Georginio Wijnaldum staat voor een vertrek bij AS Roma en sluit een terugkeer naar de Eredivisie inmiddels niet meer uit deze zomer. De 32-jarige middenvelder werd dit seizoen door Paris Saint-Germain verhuurd aan AS Roma, maar de Italianen maken geen gebruik van de optie tot koop en dus lonkt er een nieuwe club voor de middenvelder, die wel topfit is maar wedstrijdritme lijkt te missen.

Mede door blessureleed bleef Wijnaldum steken op veertien duels in de Serie A, waarin hij twee keer scoorde. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Wijnaldum dat hij snel duidelijkheid hoopt te krijgen.

“De onzekerheid is wel vervelend, ook voor mijn familie. Het liefst zou je duidelijkheid willen”, zegt de voormalig aanvoerder van PSV. Een terugkeer naar Nederland wijst hij niet bij voorbaat af. “Ik maak mijn keuzes op gevoel. Als ik vind dat ik naar Nederland moet of wil, zou ik die keuze maken. Maar die heb ik nu nog niet gemaakt. Je moet kijken welke opties je krijgt gedurende de transferperiode. Ik wil spelen, omdat ik twee jaar minder gevoetbald heb”, stelt Wijnaldum, die aangeeft dat hij weer ‘plezier’ wil hebben.


Vorig artikelHoeveel PSV fans wisten dat het ‘klaar’ was bij de strafschop van Luciano Narsingh in Madrid?
Volgend artikelNieuwe hoofdcoach spreekt ambitie uit: PSV moet het voetbal weer gaan domineren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in