Home Nieuws Hoe ging het deze PSV vrouwen af op de Olympische Spelen?

Hoe ging het deze PSV vrouwen af op de Olympische Spelen?

154
0

Hoe ging het deze PSV vrouwen af op de Olympische Spelen?

Inmiddels zijn de Olympische Spelen helaas afgelopen, maar gelukkig hoeven we niet lang te wachten voordat we weer kunnen genieten van veel sport. Zo staat de Eredivisie voor de mannen op het punt van beginnen, terwijl de Keuken Kampioen Divisie alweer begonnen is. De Pure Energie Eredivisie Vrouwen zal bovendien over een paar weken starten, waarin PSV het opneemt tegen PEC Zwolle in eigen huis op vrijdag 27 augustus. Een week later heeft het team alweer vrij, wat komt doordat er een oneven aantal clubs meedoen aan de competitie. De OranjeLeeuwinnen en andere speelsters van PSV die deelnamen aan de Olympische Spelen zijn dan natuurlijk alweer aangesloten. Hieronder kun je zien welke spelers dit zijn en hoe ze het hebben gedaan op het grote toernooi.

Aniek Nouwen
Officieel is Aniek Nouwen inmiddels geen speelster meer van PSV, maar toch is ze nog opgenomen in dit artikel aangezien ze nog geen wedstrijd voor haar nieuwe club Chelsea heeft gespeeld. Voor deze club uit Londen heeft Nouwen kort geleden een contract voor drie jaar getekend. Dit was niet het enige goede nieuws voor de centrale verdedigster, want ze kreeg ook nog van Sarina Wiegman te horen dat ze opgenomen was in de selectie voor de Olympische Spelen. Dit was het debuut van Nouwen op een groot eindtoernooi. Ze werd direct voor de leeuwen gegooid, want Nouwen begon elke wedstrijd in de basis. In de kwartfinale zat het Olympische toernooi er natuurlijk op voor de verdedigster aangezien de Verenigde Staten won van Nederland na penalty’s.

Sari van Veenendaal
Waar Aniek Nouwen dus officieel niet meer onder contract staat bij PSV, geldt dit wel voor Sari van Veenendaal. De keepster zit zelfs pas net bij de club uit Eindhoven. Ze werd in de zomer van 2020 immers overgenomen door PSV van Atletico Madrid, terwijl Van Veenendaal daarvoor ook nog bij de vrouwen van Arsenal en Twente speelde. Inmiddels is ze al een tijdje de eerste doelvrouw van de Oranje Leeuwinnen en natuurlijk ook bij PSV. Ook op de Olympische Spelen speelde Van Veenendaal elke minuut. Heel goed ging het haar niet af, in vier wedstrijden kreeg de keepster namelijk maar liefst acht doelpunten tegen. Hier zaten ook zeker een paar foutjes bij van Van Veenendaal, die nu dus terugkeert bij PSV.

Kyah Simon
Waar de twee Nederlandse speelsters na de kwartfinale naar huis konden, gold dit niet voor Kyah Simon. Deze aanvalster van PSV kwam namelijk een stuk verder met haar land, maar alsnog wist ze net geen medaille te winnen met Australië. In de strijd om de derde/vierde plaats ging het namelijk mis voor de vrouwen uit Down Under. Hierin was de Verenigde Staten net te sterk met 3-4. Wel wist Simon haar land te helpen in deze wedstrijd, ze gaf namelijk de assist bij de 2-3. Helaas wist Simon geen doelpunt te maken op de Olympische Spelen, maar alsnog was het een knappe prestatie van Australië om zo ver te komen in het toernooi.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here