Home Nieuws Het verhaal achter het vertrek van de bij PSV gemiste Hendrie Krüzen...

Het verhaal achter het vertrek van de bij PSV gemiste Hendrie Krüzen uit Lyon

2298
0

Peter Bosz gaat tot zijn grote spijt bij PSV niet samenwerken met Hendrie Krüzen.

Bosz en zijn vaste assistent Krüzen en Maas gelden als vertrouwelingen maar Krüzen zal niet met Bosz meegaan naar PSV. Het verhaal achter de breuk is bijzonder te noemen want het geheel leidt tot een taalbarriere in Frankrijk, die Krüzen deed besluiten te vertrekken uit de op twee na grootste stad van Frankrijk.

In de zomer van 2022 vertrok Krüzen bij Olympique Lyon en bleef Bosz achter Lyon. Ook nu Krüzen ziet dat Bosz naar PSV is gekomen en in Nederland werkzaam zal zijn komende jaren, blijft Krüzen in Almelo. Dat vindt Bosz ‘verschrikkelijk’, geeft hij dinsdagmiddag toe tijdens zijn perspresentatie.

“Hij wil niet”, legt Bosz uit. “Hij is weggegaan bij Lyon en naar Heracles gegaan. Hij heeft me ook uitgelegd waarom.” Dan komt de taalbarriere ter sprake. Zelf zei Krüzen daar vorig jaar zomer over daar hij ‘niet gelukkig’ was in Lyon en ‘niet zichzelf’ was. “Ik ben iemand die graag communiceert en in contact staat met mensen. Maar dat lukte niet, omdat ik de Franse taal niet beheers. Ik heb m’n best gedaan en lessen genomen, maar kreeg het niet onder de knie”, verklaarde Krüzen. “Praten met spelers wordt dan heel lastig. Peter zag me verpieteren, de moed zakte me telkens weer in de schoenen.”

Bosz heeft begrip voor de keuze van zijn collega en vriend, die nu assistent-trainer van Heracles is en dat ook zal blijven de komende jaren als het aan hem ligt. Bosz legt uit hoe hij tegen het geheel aan kijkt. “Ik heb 23 jaar met hem samengewerkt. Ik vond het verschrikkelijk dat hij wegging en dat vind ik nog steeds, maar het is zijn goed recht. Hij is naar huis gegaan. Hij komt uit Almelo en is een kind van de club. Hij heeft de club meerdere keren gered. Ze waren nu gedegradeerd en deden een beroep op hem. Hij is ernaartoe gegaan”, aldus Bosz over het verhaal achter het vertrek van Krüzen uit Lyon.

Bosz is zeker gelukkig met de komst van Stijn Schaars maar gaat nogmaals pal achter zijn vertrouweling staan. Op de vraag wie Bosz aan de staf van PSV kan toevoegen wat er nu ontbreekt door de afwezigheid van Krüzen? “Niemand, want Hendrie is Hendrie. Daar ben ik ook niet naar op zoek”, is Bosz helder.

“Ik heb weer andere kwaliteiten gezocht die met name mij aanvullen. Een tweede Peter halen heeft geen nut, dus ik zoek altijd mensen met andere kwaliteiten en een ander karakter. Ze moeten wel een aantal dingen hebben die belangrijk zijn, zoals loyaliteit en een goede manier van samenwerken. Ik denk met Rob Maas, Stijn Schaars en Tim Wolf jongens te hebben die mij aanvullen en anders zijn dan ik.”

De aanstelling van Stijn Schaars werd maandag ook bevestigd door PSV en Peter Bosz is dan ook zeer te spreken over zijn nieuwe assistent. “Ik heb ooit Stijn Schaars geprobeerd naar Heracles te halen, maar toen ging hij naar AZ. Ik hou van voetbalintelligente spelers. Dus ik had wel zoiets van: het lijkt me geweldig om hem aan de staf toe te voegen. Ik ben heel enthousiast over het gesprek dat we hebben gehad”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikel‘Reserve-aanvoerder Xavi Simons wordt de bestbetaalde PSV’er uit de clubgeschiedenis’
Volgend artikelRvC lid Dijkhoff is schok vertrek Van Nistelrooij te boven: ‘Andere clubs hopen dat Simons niet blijft’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in