Home Nieuws RvC lid Dijkhoff is schok vertrek Van Nistelrooij te boven: ‘Andere clubs...

RvC lid Dijkhoff is schok vertrek Van Nistelrooij te boven: ‘Andere clubs hopen dat Simons niet blijft’

3596
0

Het nieuwe seizoen is officieus begonnen en de pijlen zijn op Peter Bosz gericht. De club is de schok over het vertrek van Ruud van Nistelrooij inmiddels wel te boven.

Toch leek de club enige dagen uit balans te zijn na het zeer opzienbarende bericht over de exit van clubicoon Ruud van Nistelrooij. Door de winst in Alkmaar verdreef de onrust grotendeels maar na enige weken speculeren over de opvolging van Ruud van Nistelrooij, werd het er bepaald niet rustiger op rondom de club.

Ook voor Klaas Dijkhoff, sinds 2021 onderdeel van de Raad van Commissarissen van PSV, was het volkomen onverwachte vertrek van de hoofdtrainer een schok. De voormalig VVD-politicus bemoeit zich in zijn functie weinig met het technische beleid, maar houdt nauwlettend alle ontwikkelingen rondom de club nauwlettend in de gaten.

Dijkhoff hoopt vurig dat Xavi Simons aan PSV verbonden blijft. Dijkhoff ziet dat de schok na het opstappen van de trainer wel weggetrokken is maar beseft ook dat een vertrek van Xavi Simons opnieuw onrust zou kunnen veroorzaken. Dijkhoff kent de plannen van Simons niet.

“Dat weet ik niet, nee. Tuurlijk wil ik dat hij blijft. Ik denk dat alleen van andere clubs de mensen hopen dat hij niet blijft”, zegt de commissaris van PSV in De Oranjezomer. Toch gaat het al snel over de vertrokken Ruud van Nistelrooij. “Ik schrok daar ook van en was ook verbaasd. Ik zat in het stadion die zondag en vond dat we gewoon van SC Heerenveen moeten winnen.”

“Dat gebeurt dan niet en kennelijk gaat het dan vrij snel. Nee ik snap het niet, maar ik snap het ook niet niet. Ik kan niet in zijn hoofd kruipen. Of we hem hadden laten zitten? Er waren geen plannen om van trainer te wisselen. Ik heb hem niet meer gesproken, maar als commissaris zit je niet wekelijks met de trainer om tafel. Ik moest vooral wennen aan het idee dat het niet meer de held Van Nistelrooij was, terwijl ik achter de goal op de tribune zat”, aldus Dijkhoff.


Vorig artikelHet verhaal achter het vertrek van de bij PSV gemiste Hendrie Krüzen uit Lyon
Volgend artikelRecordtransfer PSV mogelijk aanstaande, zaakwaarnemer Lang probeert transfersom te verlagen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in