Home Nieuws Het jagen op Ajax bevalt het PSV vol zelfvertrouwen erg goed, team...

Het jagen op Ajax bevalt het PSV vol zelfvertrouwen erg goed, team Schmidt straalt uit juiste moment af te wachten

488
0

Roger Schmidt kan er niet meer omheen dat PSV op koers voor dat wat hij lange tijd voor onmogelijk hield. Namelijk de landstitel.

Schmidt ziet PSV ineens met wekelijks glansrijk voetbal winnen. De tweede helft tegen FC Kopenhagen in het eigen Philips Stadion bleek de opmaat voor een aantal goede wedstrijden. Ook in Utrecht tegen de plaatselijke FC kwam PSV goed voor de dag met 60% balbezit en 20 doelpogingen. De vaste equipe sinds Kopenhagen thuis, zet zoden aan de dijk met 10 doelpunten voor en nul tegen. Zou Roger Schmidt eindelijk gaan inzien dat een vaste ploeg met vaste spelsystemen tot automatismen en het vormen van een team kan leiden?

De Duitse trainer ziet dat zijn ploeg richting het einde van het seizoen op stoom aan het komen is. De achterstand van twee punten is nog altijd daar maar PSV zit op het vinkentouw. Hoe mooi is het in de wereld van de topsport om te jagen en te jagen en op het juiste eroverheen te gaan? PSV jaagt Ajax compleet op en die race lijkt het elftal van Schmidt erg goed te bevallen getuige het zelfvertrouwen wat het team weet uit te stralen. Het PSV van maart 2022 voetbalt alsof het wil zeggen: ‘het komt wel goed, wij kiezen ons moment om de eerste plaats over te nemen’. De ploeg van Roger Schmidt straalt in alles uit dat de koppositie veroverd kan gaan worden. PSV straalt dan ook uit het juiste moment af te wachten om de koppositie over te nemen van de rivaal, waar de spanning sommigen teveel lijkt te worden gezien het rare gedrag van spelers als Tadic, Anthony en Martinez.

De wedstijd Ajax – Feyenoord leek op een remise af te stevenen. Het lijkt wachten op nieuwe misstappen van Ajax gezien de labiliteit van de ploeg. De druk lijkt sommige spelers van Ajax teveel te worden gezien de misdragingen op het veld. “Toen we naar buiten gingen voor de warming-up was het nog 1-2. Wat er daarna is gebeurd, had ik niet meegekregen, omdat ik me op mijn eigen wedstrijd aan het focussen was”, zegt Olivier Boscagli in De Telegraaf. Schmidt beseft dat het een verkeken kans is, nadat Ajax alsnog met 3-2 won. “Als Ajax had verloren, waren we nu eerste geweest.”

PSV kan nog op voor drie prijzen en dat is een mooi gegeven zo in de maand maart van het seizoen. “We gaan voor alle drie en kijken wat mogelijk is. Het kan ook nog zo zijn dat we geen prijs pakken dit seizoen”, aldus de Duitser, die tevreden is. “Wat de spelers in de laatste weken hebben gedaan, is echt fantastisch. We hebben alle doelen bereikt, maar ik heb de ploeg direct na de wedstrijd gezegd: Dit was alleen nog maar de warming-up voor de belangrijkste fase van het seizoen. Dat zijn de komende weken, waarin alles beslist gaat worden.”

Roger Schmidt deelt complimenten uit. Onder meer aan Eran Zahavi. “Het heeft even geduurd voordat Eran de juiste vorm had na zijn blessure. Maar nu is hij on fire. Hij maakt goals en werkt hard voor het team. Dat hij het nu goed doet, heeft ook te maken met hoe het team in zijn totaliteit speelt. Er wordt goed bewogen, de spelers kunnen elkaar goed vinden en de bezetting in de box is heel goed. Daardoor kan ook Eran zijn goals maken”, aldus Roger Schmidt.


Vorig artikelCody Gakpo twee tot drie weken geblesseerd, PSV aanvoerder meldt zich toch bij Oranje
Volgend artikelPSV iconen: ‘Grootse vorm PSV, Ajax hoeft maar 2 keer gelijk te spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in