Home Nieuws Cody Gakpo twee tot drie weken geblesseerd, PSV aanvoerder meldt zich toch...

Cody Gakpo twee tot drie weken geblesseerd, PSV aanvoerder meldt zich toch bij Oranje

644
0

PSV kan enkele weken niet beschikken over Cody Gakpo.

Dat gaf Roger Schmidt voorafgaand aan het duel tegen Fortuna Sittard aan tegenover ESPN. “Het is gelukkig geen zware blessure. Daar zijn we heel blij mee”, aldus Schmidt. “Hij zal er twee weken uitliggen, misschien drie.” Gakpo kreeg een flinke schop te verwerken in de uitwedstrijd in Kopenhagen en zat verslagen op het veld na de bewuste overtreding.

Gakpo is erg belangrijk voor PSV maar miste dit seizoen al meerdere wedstrijden wegens blessureleed. Hoewel Cody Gakpo zondag vanwege een blessure ontbrak bij PSV in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, meldt hij zich maandag wel gewoon bij het Nederlands elftal. Al zal hij in de oefenwedstrijden tegen Denemarken en Duitsland normaal gesproken niet in actie komen, is de verwachting.

“De KNVB heeft gevraagd Gakpo te sturen, voor informatie en besprekingen”, zei Roger Schmidt na de 5-0-zege op Fortuna. “De KNVB is erg professioneel, dus het is voor ons prima. Als hij kan spelen zou dat natuurlijk geweldig nieuws zijn”, zegt Schmidt met een glimlach. “Maar nee, dat verwacht ik niet”, aldus Roger Schmidt.

Bondscoach Louis van Gaal heeft al eerder aangegeven de komende interlandperiode te willen gebruiken om te werken aan het 5-3-2-systeem. Dat moet gehanteerd worden tijdens het WK eind dit jaar in Qatar, waarvoor Oranje zich al heeft geplaatst. Het lijkt er daarom op dat hij alle internationals, ook degenen die niet fit zijn, er de komende week bij wil hebben voor tactische besprekingen en andere uitleg. PSV is akkoord gegaan met de wens van Louis van Gaal.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here