Home Nieuws Het eindcijfer voor Roger Schmidt: Van een 5,5 en een 8,5 tot...

Het eindcijfer voor Roger Schmidt: Van een 5,5 en een 8,5 tot een onvoldoende

2439
0

Roger Schmidt is PSV trainer af en inmiddels vertrokken uit Eindhoven. De Duitse trainer is op weg naar Benfica om daar zijn overeenkomst voor de komende twee seizoenen in te richten.

Na twee seizoenen Roger Schmidt kan de balans worden opgemaakt. Een gegeven waar vele media al weken mee in de weer zijn. Wat hebben twee seizoenen Roger Schmidt bij PSV de club gebracht. Naast vele discussies zo nu en dan ook prima voetbal maar overall wel te weinig. Daarnaast wist PSV niet te imponeren in Europa en werden vrijwel alle topduels in de Eredivisie niet gewonnen. Wel wist Schmidt met PSV twee prijzen te veroveren en twee keer tegen de directe concurrent dus die overwinningen staan.

Tegelijk zakte het elftal finaal door de hoeven in wedstrijden tegen Feyenoord, AZ en Ajax in de Eredivisie en werden de wissels en beginopstellingen van de Duitser wekelijks becommentarieerd. Toch kroop de club onder Schmidt ook uit een dal na een sportieve lastige periode onder Mark van Bommel en later Ernest Faber. Wat voor cijfer zouden we Schmidt nu eigenlijk moeten toekennen? De meningen zijn verdeeld.

Namens het Eindhovens Dagblad zegt Rik Elfrink dat het merdendeel van de lezers vindt dat Schmidt een voldoende moet krijgen. Uit een twitterpoll van Elfrink bleek dat 87 procent van de stemmers het tijdperk Schmidt met minimaal een krappe voldoende beoordelen. Ook Aad e Mos is het daar mee eens. “Er zijn hier genoeg trainers vertrokken zonder prijs. Schmidt heeft wel pech gehad dat hij hier trainer was in de tijd dat Ten Hag en Ajax heel goed draaide.”

Bjorn van der Doelen vindt dat Roger Schmidt om diverse redenen het cijfer 8 moet krijgen, wat hij even later in de podcast Skiete Willy van Voetbal International weer weet te verhogen naar een 8,5. PSV watcher Marco Timmer vindt dat Schmidt net een voldoende verdient maar meer ook niet. Elders worden juist weer onvoldoendes uitgedeeld aan Schmidt en her en der wordt ook het cijfer 5,5 geopperd voor Schmidt, wat een minimale maar krappe voldoende is. Er zijn immers wel twee prijzen gewonnen en twee keer is er na de winterstop Europees voetbal veiliggesteld.


Vorig artikelGigantische afkoopsom van 40 miljoen euro opgenomen in contract Ibrahim Sangaré
Volgend artikelKlagende Schmidt blijft hangen in 80-20% uitspraak en kan voorbeeld nemen aan Klopp en AZ directie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in