Home Columns Klagende Schmidt blijft hangen in 80-20% uitspraak en kan voorbeeld nemen aan...

Klagende Schmidt blijft hangen in 80-20% uitspraak en kan voorbeeld nemen aan Klopp en AZ directie

3827
0

Roger Schmidt is na twee seizoenen vertrokken bij PSV en laat de club in rustig vaarwater achter met twee gewonnen prijzen achter.

Met het vertrek van Schmidt zullen er ook discussies verdwijnen. Hoe kijkt de Duitse trainer zelf terug op twee seizoenen PSV en wat is er nagelaten door de Duitse trainer? Wat zeer zeker blijft hangen rond Roger Schmidt zijn de tot vervelens toe uitgesproken meningen over de kansen op de landstitel in Nederland. Waar de directie en trainers van Feyenoord zich nooit in zulke bewoordingen uitlaten voor wedstrijden tegen Ajax en PSV, deed Roger Schmidt dat wel en feitelijk nog steeds. Ook in zijn laatste week als PSV trainer. Wil Schmidt het eigen presteren groter maken of het falen juist bedekken?

Want gefaald heeft Schmidt zeker als het aankomt op het winnen van topwedstrijden tegen Feyenoord en Ajax. Het presteren van Schmidt bij PSV heeft twee prijzen tot gevolg gehad. Maar PSV heeft ook budget voor het winnen van prijzen. De directie van AZ spreekt nooit over verschillen in budget tussen AZ en de traditionele top drie. Ook niet ten tijde van de gedeelde eerste plaats in het seizoen waarin Corona de competitie deed afbreken of voorafgaand aan onderlinge wedstijden tegen de top drie van de Eredivisie. In Alkmaar is men uiteraard bekend met de verschillen in budget maar denkt men simpelweg gewoon anders dan de steeds naar excuses zoekende Schmidt. Roger Schmidt is wat dat betreft een klagende trainer en spreekt steeds opnieuw over de budgetten van PSV en Ajax. Met name na de 5-0 nederlaag in Amsterdam wees Schmidt opnieuw naar de budgetten tussen beide clubs, die niet structureel zijn maar afhankelijk van Champions League voetbal.

Schmidt vergat zichzelf in Amsterdam na de 5-0 nederlaag tegen Ajax te analyseren want de trainer wisselde slecht en gooide de tent open na de 3-0, waardoor Ajax simpel kon uitlopen tegen een tot dan toe nog steeds open en aanvallend spelend PSV. De befaamde 80-20% uitspraak bleef tot vervelends toe aangehaald worden en ook in Schmidt’s laatste week bij PSV wijst de klagende trainer weer opnieuw naar verschillen in budgetten.

“PSV kan weer strijden met Ajax en Ajax ook verslaan, zoals gebeurde in de bekerfinale en om de Johan Cruijff Schaal”, blikt Schmidt op het persmoment van zondag terug op zijn PSV periode. “Alleen zou ik als ik jullie Nederlanders was stoppen om de strijd tussen Ajax en PSV nog precies zo voor te stellen als het is geweest. Vergelijk het met Bayern – Dortmund in Duitsland, die strijd wordt ook niet meer zo neergezet als eerst”, zegt Schmidt.

Schmidt vergelijkt Ajax in Nederland met Bayern en PSV met Dortmund en wijst daarbij vooral naar de financiële verschillen. Een gegeven wat Toon Gerbrands namens PSV juist weersprak vorige week. Schmidt blijft hierin helaas de klagende trainer die blijft wijzen op verschillen in budget. “PSV kán kampioen worden, net als Ajax, ja. Maar de titelkansen zijn zeker niet 50/50 bij de start van een seizoen”, aldus de keuzeheer. “Teams die Champions League spelen, hebben een groot financieel voordeel. Dat different playingfield heb ik als buitenstaander in Nederland steeds eerlijk willen benoemen. Of mensen dat nou leuk vinden of niet”, aldus Roger Schmidt, die hierin een voorbeeld kan nemen aan de directies van AZ en Feyenoord die nooit klagen over of wijzen naar budgetten.

Roger Schmidt zou ook een voorbeeld kunnen nemen aan landgenoot Jurgen Klopp die met een minder budget concurrent Manchester City eenvoudig kan bijbenen. Klopp zei recent nog dat budget helemaal geen goede graadmeter is om de krachtverschillen te duiden of te analyseren. De Liverpool trainer zei dat er nog vele andere manieren zijn om de concurrent af te troeven. Klopp wees daarbij naar fitheid, teamspirit, voorbereiding, beginopstellingen, intensiteit, trainingsarbeid, tactiek en nog vele andere zaken die niets met budgetten van doen hebben. Roger Schmidt blijft simpelweg hangen in de eigen gedachten.


Vorig artikelHet eindcijfer voor Roger Schmidt: Van een 5,5 en een 8,5 tot een onvoldoende
Volgend artikelPSV kan met transfers van Gakpo en Sangaré een bedrag van 80 miljoen euro plus tegemoet gaan zien

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in