Home Nieuws Gunstige statistieken na Europese wedstrijden

Gunstige statistieken na Europese wedstrijden

8
0
PSV presteerde in de afgelopen tien seizoenen na een midweeks Europees duel het beste van alle Eredivisieclubs, meldt NU.nl.
PSV doet het in competitieverband relatief gezien zelfs beter ná een Europees optreden, weet het medium ook te melden. Zowel ADO Den Haag als Ajax zouden zich dus weinig illusies kunnen maken op succes in de aankomende uitwedstrijden in Eindhoven. Ajax komt immers net na de uitwedstrijd van PSV in Spanje op bezoek in Eindhoven.

 Dit alles blijkt uit een onderzoek dat NU.nl uitvoerde naar de verrichtingen van de dertien eredivisieclubs die in de afgelopen tien seizoenen actief waren in Europa. Alle wedstrijden tot en met begin februari van dit jaar zijn meegenomen.

PSV werkte sinds september 2006 in totaal 98 Eredivisieduels af nadat het midweeks actief was geweest in Europa, het hoogste aantal van alle Nederlandse clubs. PSV pakte 213 punten, goed voor een moyenne van 2,2 punten. Opmerkelijk genoeg ligt dit gemiddelde hoger dan in de competitieduels die PSV speelde die niet werden voorafgegaan door een wedstrijd in Europees verband (2,1 punten).

Van alle ploegen heeft PSV met 65,3 procent bovendien het hoogste winstpercentage in dergelijke wedstrijden. In 2014/15 won het elftal van Cocu zelfs tien van de elf duels na een Europese wedstrijd. In het onderzoek zijn alleen competitieduels meegenomen die binnen een tijdsbestek van maximaal vijf dagen na de Europese wedstrijd werden gespeeld. Er zijn tot begin februari van dit jaar in totaal 407 wedstrijden in de Eredivisie onderzocht.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here