Home Nieuws Galatasaray coach Terim over PSV historie: ‘Hun clublegendes zijn spelers die we...

Galatasaray coach Terim over PSV historie: ‘Hun clublegendes zijn spelers die we allemaal kennen’

446
0

Fatih Terim bezocht als coach al vaker het Philips Stadion en weet wat het betekent om als club successen in Europa te behalen.

Terim was de hoofdcoach van dienst toen Galatasaray één van de doelstellingen van de club wist te behalen: succesvol zijn en succes behalen in Europa. De club uit Istanbul won namelijk in 2000 de UEFA cup door in Kopenhagen Arsenal te verslaan.

Terim kent ook de Europese successen van PSV. Eenmaal aangekomen in het Philips Stadion zag de coach van de Turkse topclub dinsdagmiddag de beelden voorbij komen. De wandtekeningen en muurschilderingen in het Philips Stadion vertelden hem over het verleden van PSV.

“Alleen al op weg hier naar de persconferentie loopt, begrijp je wat een club als PSV inhoudt”, vertelt de Turkse coach. “Hier op de muren zie je foto’s van hun clublegendes, het zijn spelers die we allemaal kennen.”

Daar stoppen de complimenten niet want ook het huidie PSV van Roger Schmidt kan Terim zeker bekoren. “Ik heb hun laatste oefenwedstrijden tegen Osnabrück en PAOK gezien en ik denk dat we een heel sterk team tegenover ons hebben. Ook trainer Roger Schmidt respecteer ik enorm. Zowel in Oostenrijk als Duitsland heeft hij belangrijk werk verricht.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here