Home Nieuws Verwijst Schmidt met zijn uitspraken Ihattaren alsnog naar de uitgang? ‘Dit is...

Verwijst Schmidt met zijn uitspraken Ihattaren alsnog naar de uitgang? ‘Dit is een keiharde afrekening’

5749
0

Dinsdagmiddag. De persconferentie in het Philips Stadion is ten einde en de aanwezige journalisten pakken direct hun blocnotes en laptops.

Het was immers Roger Schmidt die opvallende uitspraken zou hebben gedaan over Mo Ihattaren. Schmidt kreeg een vraag over Ihattaren en beantwoordde die vraag oprecht, open en eerlijk. Tegelijk lijken de antwoorden op de vragen van Helene Hendriks ook wat kil en afstandelijk te zijn maar het is maar net hoe het geïnterpreteerd wordt.


Voor Roger Schmidt waren het klaarblijkelijk normale antwoorden maar voor het aanwezige journaille kennelijk niet. Enkele uren later wist Voetbal International een artikel te plaatsen waar de meeste PSV fans niet warm van worden want volgens het weekblad dirigeert Schmidt Ihattaren min of meer naar de uitgang van het Philips Stadion.

Schmidt zei over Ihattaren: ‘Hij is één van de 23 veldspelers die ik op dit moment heb. Alle spelers zijn fit. Dat is heel goed voor ons en hij is vanzelfsprekend een optie. Het was vorig jaar niet makkelijk voor hem, maar ook niet met hem. Elke voorbereiding is ook een kans om perfect fit te worden. Dat heeft hij gedaan. En hij moet vechten voor minuten, wedstrijden. Net als al die andere spelers.’

Dat was voor Helene Hendriks niet genoeg en de ESPN verslaggever vraagt door. Hendriks: ‘Op welk vlak?’ Het antwoord van Schmidt lijkt een normaal antwoord te zijn maar dat ziet Voetbal International anders: ‘Tactisch, alles. Mentaliteit. Op het gebied van motivatie. Alles.’

Het weekblad trekt de harde conclusie dat de woorden van Schmidt in de persruimte van het Philips Stadion een afrekening zijn. ‘Een keiharde afrekening’, valt er in VI Pro te lezen. Het weekblad doelt natuurlijk op het vorige seizoen, wat kennelijk bij Schmidt nog steeds hoog zou zitten.

‘Er valt een stilte. De vertaler mag zijn werk doen. Schmidt kijkt strak voor zich uit. Hij laat het overkomen als een zakelijke transactie. Alsof hij net een hypotheek heeft afgesloten, desnoods een lening. En weer door. Maar in feit zeggen de woorden veel meer. Het is een keiharde afrekening’, aldus Stef de Bont namens Voetbal International.


Facebook Comments Box