Home Nieuws Transfer Malen naar Dortmund: Vertraging door ‘Raiola 30% constructie’ met transferrechten

Transfer Malen naar Dortmund: Vertraging door ‘Raiola 30% constructie’ met transferrechten

4441
0

Mino Raiola is een machtig man. De zaakwaarnemer heeft flink wat melk in de pap te brokkelen bij de diverse clubs door geheel Europa.

Dat lijkt ook te gelden voor de transfer van Malen naar Dortmund. De transfer van Donyell Malen naar Borussia Dortmund heeft vertraging opgelopen door de transferrechten van Mino Raiola. De zaakwaarnemer krijgt een fors percentage van de transfersom.


Volgens het Duitse Ruhr Nachrichten zou het gaan om een percentage van maar liefst dertig procent dat door PSV direct aan Raiola betaald moet worden. Dat betekent dat bij een transfersom van dertig miljoen euro, de Eindhovenaren ongeveer negen miljoen af moeten dragen aan de spelersmakelaar.

Malen heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Dortmund, maar de krant weet dat de transfer vertraagd is door de hoge som die Raiola zou moeten krijgen. De onderhandelingen zijn bemoeilijkt omdat de Duitsers niet te veel willen neertellen en PSV juist weer hoog in wil zetten. PSV wenst namelijk een fors bedrag over te houden aan de transfer van Malen.

De verwachting is dat Dortmund zich spoedig met een officieel bod zal melden bij PSV. Malen zelf is er naar verluidt al uit met BVB en hoopt dat de transfer zo snel mogelijk beklonken zal worden. Als dat niet het geval is, moet hij zich deze week nog melden op De Herdgang. Dortmund zet in op een snelle afwikkeling en wil Malen vrijdag laten aansluiten voor vertrek naar het trainingskamp in Zwitserland.


Facebook Comments Box