Home Nieuws Forse kritiek voor Jordan Teze | Gaan PSV-iconen te ver in uitspraken...

Forse kritiek voor Jordan Teze | Gaan PSV-iconen te ver in uitspraken over Teze?

2544
0

Vorige week werd Jordan Teze nog uitgeroepen tot Man of The Match tegen Go Ahead Eagles maar daar is niet iedereen het mee eens.

Dat blijkt wel uit de woorden van de beide PSV-iconen Willy en René van de Kerkhof. René en Willy van de Kerkhof hebben geen hoge pet op van Jordan Teze. De PSV-coryfeeën zagen de rechtsback afgelopen weekend tegen FC Volendam spelen en werden niet bepaald warm van het spel van Teze, die tegen FC Volendam en eerder tegen Go Ahead Eagles eigenlijk geenszins door de mand viel.

Teze is onder trainer Peter Bosz min of meer alsnog een vaste waarde geworden. Het merendeel van de wedstrijd blijkt Teze ‘gewoon’ te spelen, hoewel de zelf opgeleide verdediger nog niet meteen een zekerheid te noemen is. De gebroeders van de Kerkhof denken daar toch echt anders over en uiten dan ook snoeiharde kritiek op Teze.

“Als je die jongen tien minuten op het veld gaat volgen om te zien wat hij allemaal fout doet, dan begin je te huilen”, begint René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant. “Het is niet te geloven”, aldus beide broers, die daarmee erg hard zijn voor de verdediger.

“Positioneel is hij heel erg zwak”, valt Willy van de Kerkhof zijn broer bij. “Hij kijkt niet om zich heen en hij laat de linksbuiten maar lopen zoals hij loopt. En als er een gat valt, dan weet hij niet wat hij moet doen. Hij doet maar wat”, klinkt het.

Tegen Go Ahead Eagles was Teze belangrijk met twee assists en dus waren er na afloop positieve geluiden te horen. Ook trainer Bosz spreekt geregeld positieve woorden over uit over het spel en de ontwikkeling van Teze. Bosz vindt zelfs de inspeelpass vanuit de defensie naar het middenveld die Teze regelmatig geeft van hoge kwaliteit.

“Dat was dan ook het enige. Hij schiet ook nog van dertig meter op doel. Dan denkt-ie dat hij Van der Kuijlen is, maar die bal komt op de tweede tribune terecht”, wijzen de broers naar de gegeven assists op Luuk de Jong en het afstandsschot van de zelf opgeleide verdediger.

Over Malik Tillman hebben de broers duidelijk een andere mening. “Hij is sterk aan de bal, dominant en schuwt voor en achter het duel niet. een heerlijke speler om naar te kijken”, oordeelt Willy, die ook weer bijval krijgt van broer René. “Tillman was de beste man op het veld. Ik denk ook dat Bosz tegen Sevilla niet om hem heen kan”, klinkt het.


Vorig artikelBosz lyrisch | Schouten lijkt fit, opstelling tegen Sevilla wordt steeds grotere puzzel
Volgend artikelDe Mos geniet van PSV en is lyrisch | Gaat Bosz verrassen met basisplaats voor ‘Riquelme van PSV’?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in