Home Nieuws De Mos geniet van PSV en is lyrisch | Gaat Bosz verrassen...

De Mos geniet van PSV en is lyrisch | Gaat Bosz verrassen met basisplaats voor ‘Riquelme van PSV’?

5395
0

Analist Aad de Mos is benieuwd of Peter Bosz Malik Tillman dinsdagavond tegen Sevilla voor de leeuwen gaat gooien?

De analist zag Tillman zaterdagavond excelleren geraakt inmiddels niet uitgesproken over de Amerikaanse middenvelder annex aanvaller. Tillman beschikt inderdaad over dusdanige kwaliteiten dat de meeste posities in de voorhoede hem op het lijf geschreven staan. De assist op Guus Til, die de tweede treffer tegen FC Volendam voor zijn rekening nam, leek op een actie van een typische linksbuiten die naar binnen trok.

Ook een rol in de spits zou voor Tillman een optie zijn getuige zijn verfijnde techniek en hoge mate van handelingssnelheid. De Mos zag het geheel aan zaterdagavond en vergeleek Tillman al met de Argentijnse spelmaker Riquelme, die ook bekend stond om zijn verfijnde spel en techniek.

Aad de Mos komt dus na PSV – FC Volendam superlatieven tekort voor Malik Tillman maar durft Peter Bosz een basisplaats tegen Sevilla FC aan? Voor De Mos is het klip en klaar want de Haagse analist heeft zaterdagavond genoten van de ploeg van Peter Bosz.

“Ik zit heel anders te kijken dan verleden jaar en de jaren ervoor. Ik vermaak me enorm”, zegt De Mos in gesprek met het Eindhovens Dagblad. “Ik zie aanvallend voetbal. Het is in de zogenaamde Janneke en Mieke-wedstrijden, de kleine wedstrijden, ook aangenaam om naar te kijken. Ik heb weer een nieuw wapen gezien voor de toekomst.”

Daarmee doelt De Mos natuurlijk op smaakmaker en rasvoetballer Malik Tillman. “Mocht je onverhoopt voor komen in de Champions League en de tegenpartij gaat aanvallend voetballen omdat ze moeten, dan heb je met Tillman en Ricardo Pepi een wapen, ongelooflijk. Pepi is het tegenovergestelde van Luuk de Jong. Luuk begin je altijd mee. Maar als er bepaalde fases in wedstrijden zijn, dan zou ik niet schromen om Pepi te brengen”. aldus Aad de Mos, die er dinsdagavond tegen Sevilla eens goed voor gaat zitten en veel van PSV verwacht.

“Want die Tillman kan de balletjes neerleggen, zo legt niemand ze neer in de hele Eredivisie”, vervolgt een lovende De Mos. “Ik was helemaal onder de indruk. Ik vind hem een geweldige speler om naar te kijken”, aldus een lyrische Aad de Mos over PSV en smaakmaker Malik Tillman.


Vorig artikelForse kritiek voor Jordan Teze | Gaan PSV-iconen te ver in uitspraken over Teze?
Volgend artikel‘Sevilla zet in op derde plaats’, Spaanse trainer ziet in PSV topteam met brede selectie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in