Home Nieuws FC Twente-trainer Oosting beseft: ‘PSV is écht een enorm goede ploeg’

FC Twente-trainer Oosting beseft: ‘PSV is écht een enorm goede ploeg’

1072
0

FC Twente ontvangt zaterdagavond om 18.45u PSV in de eigen Grolschveste. De ploeg van de van RKC overgekomen trainer Oosting verwacht een zware avond tegen PSV.

De trainer van de Tukkers blijkt onder de indruk te zijn van het spel van Peter Bosz en van de zeges die PSV tot op heden wist te boeken. De vraag is of FC Twente in staat is PSV pijn te doen met de wapens die PSV zelf ook altijd inzet om de tegenstander te bestrijden. Druk zetten op de verdediging is immers het spel dat Peter Bosz met zijn ploeg predikt.

In Enschede tracht men dit type spel in thuiswedstrijden waar mogelijk ook te spelen maar voor Twente geldt dat de defensie niet altijd even stabiel oogt. Het resulteerde bijvoorbeeld tegen NEC in de nodige tegendoelpunten. Trainer Joseph Oosting heeft naar eigen zeggen zijn huiswerk volbracht afgelopen week. Tijdens de interlandperiode bekeek Oosting verschillende wedstrijden van PSV.

“We gaan er een spektakelstuk van maken met elkaar”, vertelt Oosting in het programma De Oosttribune van RTV Oost. “Waar de kansen liggen tegen PSV? Ik heb destijds een extra wedstrijd gevraagd over Feyenoord. Die heb ik geanalyseerd en dat heb ik tegen FC Utrecht ook gedaan. En dat zal ook nu gebeuren. Natuurlijk kijk je altijd naar de tegenstander”, aldus Oosting, die beseft dat PSV een lastige opgave gaat worden.

“Ik denk dat we thuis heel lastig te verslaan zijn en ik kijk er naar uit”, gaat de hoofdtrainer van FC Twente verder. “Ik ben heel erg benieuwd waar we staan. Nogmaals, ik vind PSV écht een enorm goede ploeg. Ook met wapens wat ze kunnen inbrengen. Het is voor ons een mooie uitdaging en een mooi meetmoment”, aldus Oosting over de aanstaande wedstrijd tussen de nummer één en drie van de ranglijst.


Vorig artikelRamalho twijfelt over toekomst bij PSV maar blijft vasthouden aan grote doel
Volgend artikelJoey Veerman én Noa Lang beschikbaar voor FC Twente – PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in