Home Nieuws Familie geniet met volle teugen van Eindhovense jaren Joey Veerman: ‘Het einde,...

Familie geniet met volle teugen van Eindhovense jaren Joey Veerman: ‘Het einde, hoe we door PSV worden ontvangen, wil je niet weten’

3298
0

Uitgerekend tegen FC Volendam keert Joey Veerman terug in de basisopstelling. Het uitduel in Volendam betekent de terugkeer van de middenvelder met de sublieme pass.

En het is nodig ook want PSV kende een mindere maand januari met een nederlaag tegen Feyenoord en een remise tegen Ajax. Voor de winterstop bleek Joey Veerman bij maar liefst 77 doelpogingen van PSV betrokken te zijn. Zijn afwezigheid betekende dan ook een deuk in het soepele voetbal op het middenveld. De komst van PSV en Joey Veerman naar het vissersdorp, zijn geboortegrond, is het gesprek van de dag in Volendam.

De opa van Joey Veerman heeft het er maar druk mee. Iedereen spreekt de 77-jarige Jan Kluessien aan in Volendam. Want trots zijn wel op de middenvelder, die bij het grote PSV uit het zuiden zijn draai wist te vinden en op weg lijkt naar een grote Europese club. Trots is ook opa Jan Kluessien. Op Joey Veerman en op zijn kleinzoon, de pasgeboren zoon van Joey Veerman, die getuige de foto vroeger al in een PSV-shirt rond huppelde.

Opa Kluessien blijkt in gesprek met De Telegraaf ook te genieten van de wedstrijden in het Philips Stadion. Kluessien geniet met volle teugen van PSV en de wedstrijden in het Philips Stadion. “Bij Heerenveen was het al verschrikkelijk leuk. Maar bij PSV zijn de wedstrijden echt het einde. We gaan de dag ervoor al naar Eindhoven en slapen bij Joey en Chantalle thuis. Hoe we door PSV worden ontvangen, dat wil je niet weten. De ontvangst in het spelershome en het eten zijn top. Mijn vrouw had nooit iets met voetbal, maar op de PSV-tribune zit ze in een kort broekje en met een fluitje in haar mond”, grapt Kluessien.

Kortom, de familie Veerman geniet optimaal van de carriere van de uitmuntende passer. ESPN-analist Kees Kwakman staat er allemaal niet van te kijken. “Joey trainde vanaf zijn zeventiende met het eerste mee en op dat moment zag je al dat hij een megatalent was. Dat was me overigens al eerder opgevallen. Ik liep als trainer stage bij de jeugd en kreeg van iedereen te horen dat er in Onder 19 een goede speler liep. Ik vroeg hem op de man af of hij niet in het eerste zou kunnen spelen als hij de toenmalige middenvelders zag. Hij zei: ja, zeker wel. Waarna ik hem vroeg dan eindelijk eens gas te geven”, aldus Kees Kwakman in gesprek met De Telegraaf.

De foto van Joey Veerman in het PSV-shirt is van MATTY VAN WIJNBERGEN. In onderstaande video bevestigt Peter Bosz de terugkeer van Joey Veerman in de basis en blikt de trainer tevens vooruit op het duel in Volendam.


Vorig artikelNieuwe verdediger kon ‘ineens niet naar PSV komen’ maar kijkt nu ogen uit op ‘prachtige’ Herdgang
Volgend artikelWederom een succesvol ‘Noni Madueke traject’ in de maak? ‘Ik wil slagen bij PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in