Home Nieuws Nieuwe verdediger kon ‘ineens niet naar PSV komen’ maar kijkt nu ogen...

Nieuwe verdediger kon ‘ineens niet naar PSV komen’ maar kijkt nu ogen uit op ‘prachtige’ Herdgang

12415
0

De faciliteiten op De Herdgang gelden voor menig nieuwe speler als indrukwekkend en verfijnd. Dat geldt ook voor winterversterking CJ Egan-Riley, die toch al de nodige accomodaties en trainingscomplexen heeft gezien in zijn carriere.

CJ Egan-Riley, zoals de veelbelovende verdediger voluit heet, hoopt PSV de komende maanden te overtuigen van zijn kwaliteiten. De 21-jarige verdediger, die met optie tot koop wordt gehuurd van Burnley, wil doorbreken in Eindhoven en zegt daarnaast behoorlijk onder de indruk te zijn van De Herdgang.

In de laatste uren van Deadline Day presenteerde PSV opeens Egan-Riley, die voorheen al vaker dichtbij een dienstverband bij PSV bleek te zijn. Eerder liep het mis maar recent lukte het de club wel alles rond te maken. Dit tot grote vreugde van CJ Egan-Riley zelf, die nog kort terugkijkt naar vorig jaar zomer. Een transferwindow die als mislukt kon worden beschouwd voor CJ Egan-Riley.

“Het was bizar”, zegt hij tegen het Eindhovens Dagblad. “Ik was klaar om naar PSV te komen en had mijn koffers ook al gepakt, maar ineens kon ik niet meer naar Nederland omdat het toch niet rond was gekomen.”

PSV huurt Egan-Riley van Burnley, dat hem in 2022 overnam van Manchester City. Bij City debuteerde hij al maar echt doorbreken lukte nog niet. “Die wil ik hier realiseren”, zegt Egan-Riley, die vrijdag debuteerde voor Jong PSV tegen FC Emmen. Jong PSV won met 3-0. PSV heeft een optie tot koop van naar verluidt twee tot drie miljoen euro bedongen. “Ik wil uiteindelijk naar het eerste elftal, maar moet geduldig zijn”, klinkt het ambitieus.

Egan-Riley zegt zijn ogen uit te kijken op De Herdgang en zegt onder de indruk te zijn van dat wat PSV te bieden heeft. “De faciliteiten bij Manchester City en Burnley zijn ook top, maar dit is echt een prachtig complex. PSV is een topstap voor mij, dat weet ik nu al. Ik ken ook het verhaal van Noni Madueke, die hier een stuk jonger is gekomen. Hij deed het heel goed en kon terug naar de Premier League. Ik merk dat de club echt een plan met me heeft”, aldus een enthousiaste CJ Egan-Riley.


Vorig artikelZou Clay Ruperti Noa Lang ‘een blauwe kaart’ hebben gegeven tijdens Feyenoord – PSV?
Volgend artikelFamilie geniet met volle teugen van Eindhovense jaren Joey Veerman: ‘Het einde, hoe we door PSV worden ontvangen, wil je niet weten’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in