Home Nieuws Wederom een succesvol ‘Noni Madueke traject’ in de maak? ‘Ik wil slagen...

Wederom een succesvol ‘Noni Madueke traject’ in de maak? ‘Ik wil slagen bij PSV’

4656
0

Het traject dat Noni Madueke bij PSV heeft doorlopen smaakt voor meer jonge en talentvolle Engelse voetballers naar meer.

PSV heeft in het Verenigd Koninkrijk een uitstekende naam opgebouwd en inmiddels ook hoog te houden. De poenerige en patserige Premier League heeft niet op iedere jonge speler een grote aantrekkingskracht want presteren en basisspeler worden bij een club op het ‘vasteland’ telt inmiddels ook voor jonge talentvolle Engelse voetballers, die bij de nodige Premier League-clubs geenszins zomaar aan de bank komen.

Conrad Jaden Egan-Riley heeft zich net pas aangesloten bij PSV en heeft nu al een groot doel: een plek in het eerste elftal van PSV. De van Burnley gehuurde verdediger maakte vrijdagavond zijn eerste minuten voor Jong PSV. En met succes.

Vrijdagavond heeft Jong PSV op De Herdgang een mooie overwinning van 3-0 geboekt op FC Emmen. Egan-Riley startte de wedstrijd in de basis als centrumverdediger, maar speelde wegens zijn hamstringblessure niet de wedstrijd af. Ondanks dat, ervaarde de verdediger de wedstrijd als een succes. De verdediger die al enige tijd uit de roulatie is geweest wegens zijn blessure, is klaar voor meer speelminuten.

“Dit was mijn eerste officiële wedstrijd sinds afgelopen mei. Vanavond (vrijdagavond, red.) voelde alles prima aan en kon ik weer een hele helft volmaken. Dit smaakt naar meer,” vertelt Egan-Riley aan het Eindhovens Dagblad.
Egan-Riley zou in eerste instantie namelijk al in de zomer van 2023 in Eindhoven moeten arriveren, maar kwam pas deze februari aan. En alles overtrof zijn verwachtingen, de huurling keek zijn ogen uit toen hij voet zette in het trainingscomplex van PSV.

“De faciliteiten bij Manchester City en Burnley zijn ook top, maar dit is echt een prachtig complex. PSV is een topstap voor mij, dat weet ik nu al,” deelt de speler.

Volgens bronnen heeft PSV een koopoptie op Egan-Riley na het huidige seizoen. Deze optie bedraagt een definitieve overname van tussen de twee en drie miljoen euro. Egan-Riley is realistisch en weet dat er nog genoeg werk aan de winkel is om een vaste plek in het eerste elftal van PSV te veroveren.


Vorig artikelFamilie geniet met volle teugen van Eindhovense jaren Joey Veerman: ‘Het einde, hoe we door PSV worden ontvangen, wil je niet weten’
Volgend artikel‘Deze speler gaat PSV voor tientallen miljoenen verkopen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in