Home Nieuws Evalueren seizoen 22-23 is begonnen, mogelijk vertrekt naast Ooijer ook Fred Rutten

Evalueren seizoen 22-23 is begonnen, mogelijk vertrekt naast Ooijer ook Fred Rutten

5884
0

Ruud van Nistelrooij is volgend seizoen zeker de hoofdcoach van PSV, hoewel daar ook eerder geen enkele twijfel over is geweest.

Wel zijn er bij een klein deel van de achterban twijfels te horen over de kwaliteiten van de beginnende maar talentvolle trainer Ruud van Nistelrooij. Toch worden die geluiden ook minder want PSV wint en presteert immers. Na Sevilla uit werd er niet meer verloren en werd er zelfs een stevige serie zonder puntverlies weggezet. Wie wint heeft vrienden en wie wint krijgt waardering en respect. Tot zo ver Ruud van Nistelrooij en zijn toekomst bij PSV.

Kijkend naar de staf van de hoofdtrainer en de invulling voor volgend seizoen, zouden er weleens grote veranderingen kunnen gaan plaatsvinden. Althans, dat denkt PSV clubwatcher Marco Timmer. De evaluatie over het functioneren van de technische staf van PSV is inmiddels al begonnen, zo weet clubwatcher Marco Timmer te melden, wiens bericht toch vrij opmerkelijk te noemen is.

“Dat niet alles is goed gegaan in de staf is duidelijk. Voor Van Nistelrooij was het managen van dertig spelers en 25 stafleden op het hoogste niveau compleet nieuw en duidelijk anders dan wat hij bij Jong PSV gewend was”, schrijft de journalist in Voetbal International.

Volgens Timmer is het, gezien de omstandigheden, logisch dat Van Nistelrooij het soms lastig heeft gehad. “De aanpak van een jonge trainer die zijn eigen ideeën heeft hoe te werken, te trainen en te voetballen verschilt bovendien met de werkwijze van een ervaren coach.”

Van Nistelrooij voegde dit seizoen Javier Rabanal, Head of Methodology, toe aan zijn staf en daarover zegt Timmer: “Gedurende het seizoen verdween Rabanal ook van de bank. De officiële lezing daarbij is dat het op de bank te druk was en daardoor voor de spelers te onrustig”, aldus Timmer.

Het is nog maar de vraag over wie Van Nistelrooij komend seizoen kan beschikken omdat André Ooijer stopt na dit seizoen en het is nog maar de vraag of Fred Rutten doorgaat. Van Nistelrooij gaf aan zonder tegenbericht uit te gaan van dezelfde staf. “Dat er echter over de juiste samenstelling van de technische staf wordt gediscussieerd, is ook helder. Het is niet uitgesloten dat er een buitenlander uit het netwerk van de coach komt als vervanger van Ooijer”, weet Timmer.

Het lijkt er momenteel geenszins op dat Fred Rutten het na dit seizoen voor gezien houdt bij PSV maar afgaande op de berichtgeving van Marco Timmer kan het niet worden uitgesloten. Deze week liet Rutten al los zich prima te voelen in een rol als assistent-trainer maar een rol als hoofdtrainer is toch wat Rutten het meest zou ambiëren.


Vorig artikelBelgische media rekenen op Nederlandse club, familie van Bommel op bezoek bij AZ en Twente
Volgend artikelDe Telegraaf: Spanningen bij PSV door verhoudingen tussen Van Nistelrooij en beide(!) assistenten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in