Home Nieuws Elfrink ziet groot gemis bij PSV: ‘Hij is nog geen minuut in...

Elfrink ziet groot gemis bij PSV: ‘Hij is nog geen minuut in actie gekomen’

15736
0

PSV raakte zondagmiddag de perfecte status in dit Eredivisie-seizoen kwijt. Op bezoek bij FC Utrecht kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Een dag na het eerste puntenverlies van dit seizoen in competitieverband wijst clubwatcher Rik Elfrink naar het gemis van Ismael Saibari. De creatieveling is momenteel met Marokko actief op de Afrika Cup, maar speelde op het eindtoernooi nog geen minuut voor De Leeuwen van de Atlas.

Saibari was misschien wel dé grootste revelatie van PSV tijdens de eerste seizoenshelft. De aanvallende middenvelder kwam in 25 officiële duels tot 7 goals en 3 assists. Tijdens de laatste weken, toen PSV zijn lastigste reeks wedstrijden speelde, was Saibari beslissend met treffers tegen Sevilla (2-3 winst), Feyenoord (1-2 winst) en AZ (0-4 winst).

Saibari kwam tot nog toe to vier interlands namens Marokko en leek door zijn uitstekende prestaties bij PSV ook een goede kans op een basisplaats te maken tijdens de Afrika Cup. In de groepsduels met Tanzania (3-0 winst) en Congo (1-1) bleef hij echter 90 minuten op de bank.

“PSV-middenvelder Saibari is nog geen minuut in actie gekomen tijdens het toernooi om de Afrika Cup. PSV mist hem ondertussen node”, schrijft Elfrink maandag op X.

“Woensdag speelt Marokko nog één groepsduel waarin Zambia de tegenstander is. PSV speelt dan in De Kuip tegen Feyenoord”, voegt Elfrink nog aan zijn tweet toe. Bij een gelijkspel tegen Zambia is Marokko verzekerd van de knock-outfase. In dat geval moet PSV Saibari nog langer missen.

Vorig artikelVI deelt aan 4 PSV’ers onvoldoendes uit na offday tegen FC Utrecht
Volgend artikelKieft: ‘Ik vond hem echt ergerlijk slecht. Hij is het een beetje kwijt’