Home Nieuws Peter Bosz haalt druk bij Veerman weg en wijst naar Ronald Koeman...

Peter Bosz haalt druk bij Veerman weg en wijst naar Ronald Koeman inzake niet selecteren Guus Til en Jordan Teze

9421
0

Peter Bosz gaf enkele maanden geleden aan dat er wel verwachtingen waren rond Guus Til en Jordan Teze over hun kansen op een selectie voor het Europese Kampioenschap in Duitsland.

Zowel Guus Til als Jordan Teze behoorden dit seizoen tot de uitblinkers bij PSV maar worden door Ronald Koeman niet geselecteerd voor het toernooi dat over enkele weken al zal gaan beginnen.

In de voorselectie van Ronald Koeman voor het Europese Kampioenschap is tot op heden plek voor twee PSV’ers: Joey Veerman en Jerdy Schouten. Peter Bosz denkt dat de bondscoach daar zijn redenen voor heeft en vindt het te makkelijk om te oordelen dat er te weinig spelers van zijn team bij zitten. De trainer wijst daarmee natuurlijk naar Guus Til en Jordan Teze.

“De bondscoach zal daar goed naar gekeken hebben. Hij weet hoe hij wil gaan spelen en wat voor type spelers hij daarvoor nodig heeft”, vertelt Bosz op zijn laatste persconferentie over de voorselectie van Koeman. “Je kan niet zo maar de beste spelers selecteren, het gaat erom dat je een winnende selectie kiest. Daarom zal hij Jordan Teze bijvoorbeeld en Guus Til thuis hebben gelaten.”

Bosz werd ook nog gevraagd naar de toekomst van Joey Veerman. De trainer zegt dat zowel hij als de club geen afspraken gemaakt hebben met Joey Veerman over een transfer. De 25-jarige spelmaker staat open voor een nieuw avontuur in de zomer, maar PSV heeft hem geen deadline opgelegd.

“Ik weet dat het zo niet werkt”, reageert Bosz op de persconferentie, in aanloop naar het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk. “Zolang de markt open is kan er altijd wat gebeuren. Maar daarnaast geven jongens naar mij zélf aan dat zij zelf ook voor een bepaalde datum duidelijkheid willen hebben.”

Joey Veerman houdt een contractverlenging bij PSV voorlopig af, hoewel PSV zeker wel wenst te verlengen met de middenvelder. Het huidige contract van Joey Veerman loopt medio 2026 af.


Vorig artikelPeter Bosz baalt zeker tot 1 juli
Volgend artikelAlireza Jahanbakhsh vertelt over onderhandelingen met John de Jong: ‘Ik was bijna naar PSV gegaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in