Home Nieuws Alireza Jahanbakhsh vertelt over onderhandelingen met John de Jong: ‘Ik was bijna...

Alireza Jahanbakhsh vertelt over onderhandelingen met John de Jong: ‘Ik was bijna naar PSV gegaan’

2414
1

John de Jong is inmiddels al een goede anderhalf jaar weg bij PSV maar voerde wel een jaar of vijf de scepter over het technische beleid.

In die periode reeg PSV bepaald niet de successen aaneen maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer. De Jong is overigens weer met regelmaat bij PSV te vinden en wat dat betreft lijken de plooien tussen de club en De Jong weer helemaal gladgestreken. Afgelopen week vertelde Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh over de gesprekken die hij met John de Jong heeft gehad in 2020. De aanvaller stond op het punt naar PSV te verhuizen maar verkaste uiteindelijk naar Feyenoord.

Het had echter niet veel gescheeld, of Alireza Jahanbakhsh had nooit voor Feyenoord gespeeld en had juist het rood-witte PSV-shirt aangetrokken. De nu dertigjarige aanvaller vertelt dat hij een jaar voor zijn transfer naar Rotterdam-Zuid dicht bij een akkoord met PSV was.

In de zomer van 2021 kwam Jahanbakhsh naar Feyenoord. De komst van trainer Arne Slot, met wie de Iraniër bij AZ al samenwerkte, was een belangrijke redenen om op het Rotterdamse aanbod in te gaan en het aanbod van PSV te laten voor wat het is.

“Om eerlijk te zijn wel”, zegt de speler in de podcast Kein Geloel. “Hij heeft mij een paar maanden voor ik hierheen kwam gebeld. Hij vertelde dat hij ontslagen was bij AZ en wat zijn plannen waren met Feyenoord. Hij gaf aan dat we in de top zouden gaan spelen en ik veel minuten kon maken.”

Jahanbakhsh, die destijds bij Brighton speelde, erkent dat hij niet meteen ‘ja’ zei na het telefoontje van Arne Slot. PSV was immers ook in beeld. “Ik vond Feyenoord altijd leuk vanwege de supporters en het stadion, maar om eerlijk te zijn hadden ze geen goed jaar achter de rug. Toen ik hoorde wat het project en de plannen van Arne waren vond ik het pas echt leuk”, zegt de Iraanse aanvaller.

Uiteindelijk kwam het alsnog tot een akkoord met Feyenoord, maar Jahanbakhsh onthult dat hij in de zomer van 2020 toch echt bijna rond was met PSV. “Veel mensen weten dit niet, maar ik was echt bezig met PSV. Ik was bijna naar PSV gegaan. Ik had gesprekken gehad met John de Jong, maar ze moesten eerst spelers verkopen om nieuwe te kunnen halen”, aldus Jahanbakhsh over zijn gesprekken met PSV en John de Jong.


Vorig artikelPeter Bosz haalt druk bij Veerman weg en wijst naar Ronald Koeman inzake niet selecteren Guus Til en Jordan Teze
Volgend artikelHet telefoontje van PSV zorgde voor emotie bij familie Bruma | Jeffrey Bruma over zijn gevoel bij PSV én over de Ibiza-trip

1 REACTIE

  1. Beschaafde gozer. Toen hij nog maar net bij NEC sprak hij al een aardig woordje Nederlands. Kan je er goed bij hebben. Geen stoelpotenzager. Scoort op belangrijke momenten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in