Home Nieuws Door geheel Europa forse kritiek op ‘omkoop-scheidsrechter’ | Spraakmakende historie tussen Bellingham...

Door geheel Europa forse kritiek op ‘omkoop-scheidsrechter’ | Spraakmakende historie tussen Bellingham en Duitse ref duidelijk voelbaar in Dortmund

38907
0

Oranje is uitgeschakeld en dus likken we allemaal de wonden maar het vizier wordt door geheel Europa gericht op de discutabele maar bovenal zeer zwakke scheidsrechter Felix Zwayer.

Zwayer floot nam enkele juiste beslissingen maar bleek vooral ouderwets te blunderen en het niveau geenszins aan te kunnen. Zijn optreden roept door geheel Europa vraagtekens en disucussie op. Oranje bleek geen partij voor Engeland te zijn in de eerste helft maar los daarvan nam de referee uit Duitsland zeer discutabele beslissingen. De Duitse scheidsrechter ontvangt veel kritiek om beslissingen die uitvielen in het nadeel van Nederland. Echter laten de Engelsen zich ook kritisch uit over de leidsman.

De kritiek gaat niet alleen om de dubieuze penalty die Zwayer in de eerste helft toekende, maar ook over momenten in de tweede helft. Zwayer floot Nederland regelmatig af, soms ten onrechte. Voor de strafschop viel eigenlijk nog wel iets te zeggen want Dumfries komt tenslotte met geheven been in op Kane maar de gele kaart en vrije trap tegen van Virgil van Dijk in de tweede helft sloeg alles.

Zwayer was vooraf veelbesproken omwille van een spraakmakende zaak met de Engelse sterspeler Jude Bellingham. Bellingham kreeg het op 4 december 2021 flink aan de stok met de Duitse arbiter tijdens de wedstrijd tussen Bayern München en Borussia Dortmund. Na afloop uitte Bellingham bovendien enkele beschuldigingen aan het adres van Zwayer, die eerder veroordeeld is omwille van daadwerkelijke omkoping.

De Duitse scheidsrechter nam tijdens dat duel enkele dubieuze beslissingen en kreeg daarop flinke kritiek. Bellingham beschuldigde Zwayer na afloop indirect van omkoping en wees daarbij op het matchfixing-schandaal rond arbiter Robert Hoyzer uit 2005. Zwayer was kroongetuige en werd door de Duitse voetbalbond voor een half jaar geschorst.

“Wat verwacht je dan ook als je de grootste wedstrijd van Duitsland laat leiden door een scheidsrechter die ooit een duel heeft gemanipuleerd?”, zei Bellingham na afloop van het duel tussen zijn voormalig werkgever Borussia Dortmund en FC Bayern München. Deze uitspraak kwam Bellingham op een forse boete van veertigduizend euro te staan. Bovendien heeft de Duitse politie onderzoek gedaan naar deze uitspraken, maar uiteindelijk hebben zij er niets mee gedaan. De scheidsrechter wilde destijds het gesprek aangaan met Bellingham, die bedankte.

In het Signal Idunpark bleek woensdagavond het geheel van 2021 nog voelbaar te zijn want de leidsman leek enkele keren te twijfelen toen hij rond Bellingham diende af te fluiten dan wel op te treden. Op sociale media wordt door velen gerefereerd aan de oude uitspraken en wordt geconcludeerd dat de kritiek op Zwayer terecht is. Ook aanvoerder Virgil van Dijk was niet te spreken over het optreden van Zwayer. “Het zegt alles dat de scheids zo snel naar binnen gaat”, vertelde hij voor de camera van de NOS.


Vorig artikelZiet Bosz in Drommel een eerste doelman? | Atlético Madrid wordt ’terug’ verwacht maar Benítez blijft voorlopig bij PSV
Volgend artikelRonald Koeman is woest door strafschop en haalt uit naar Duitse scheidsrechter, bondscoach wijst naar Oranje-fans

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in