Home Nieuws Ronald Koeman is woest door strafschop en haalt uit naar Duitse scheidsrechter,...

Ronald Koeman is woest door strafschop en haalt uit naar Duitse scheidsrechter, bondscoach wijst naar Oranje-fans

5222
0

Ronald Koeman ging na afloop van de verloren wedstrijd tegen Engeland pal achter zijn spelers staan.

De bondscoach sprak uit trots te zijn op zijn selectie en zei ook dat er alles uit gehaald is dit toernooi. Ook wees Koeman na afloop naar de 100000 Oranje-fans in Dortmund. Daar later meer over.

Allereerst is Koeman woest over de strafschop die Engeland kreeg in de eerste helft van de wedstrijd tegen Nederland. Volgens de bondscoach van Oranje gaat het voetbal ‘kapot’ aan dergelijke beslissingen. Los daar weer van bleek een speler van Engeland hands te maken, iets dat onbestraft bleef.

In de veertiende minuut van de wedstrijd kwam de bal in het strafschopgebied bij Kane. Hij nam de bal uit de lucht en schoot over. Vlak nadat de bal zijn voet had verlaten, werd hij op de voet geraakt door Dumfries. Kane ging vol theater naar de grond, waarna arbiter Felix Zwayer door zijn videoscheidsrechter werd geadviseerd om de beelden te gaan bekijken. Zwayer had wat bedenktijd nodig, alvorens de bal op de stip te leggen. Dumfries kreeg een gele kaart.

Koeman is woest over dat moment. De Duitse scheidsrechter Felix Zwayer kreeg meteen na afloop al bakken met kritiek uit binnen- en buitenland. “Dit is een type beslissing van een VAR… Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty”, zei Koeman na afloop op de persconferentie. “Dit is een type beslissing van een VAR… Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Voetbal gaat kapot door dit soort beslissingen, vanwege de VAR.”

Koeman was ook over de gehele wedstrijd bezien niet te spreken over het optreden van Zwayer. “Ik vond dat hij voor heel lullige dingetjes floot. Als de spelers van Engeland zich in eigen land zo laten vallen wordt er niet voor gefloten, maar vandaag gebeurde dat wel. Er waren heel veel momenten dat er gewoon niets aan de hand was.”

Toch beseft Koeman dat Oranje de schuld niet op de scheidsrechter kan afschuiven. “Dat is niet waarom je verliest; je verliest omdat zij een geweldige tweede goal maken. Maar bij momenten vond ik dat de scheids veel te makkelijk floot voor overtredingen die geen overtredingen waren’, aldus de bondscoach die na afloop de Oranje-fans niet vergat te benoemen. Koeman en zijn staf maar ook zijn spelers bleken onder de indruk te zijn van de fans die massaal naar Duitsland zijn gekomen.

‘De fans zijn trots op dit elftal en wij zijn trots op de fans’, zei een dankbare Ronald Koeman na afloop van de wedstrijd in Dortmund.


Vorig artikelDoor geheel Europa forse kritiek op ‘omkoop-scheidsrechter’ | Spraakmakende historie tussen Bellingham en Duitse ref duidelijk voelbaar in Dortmund
Volgend artikelTrots op Joey Veerman, wereldpartij Europese topspeler Jerdy Schouten, in niets trots op Memphis Depay

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in