Home Nieuws Donyell Malen helpt ‘rood’ Dortmund met doelpunt aan zege in Bremen

Donyell Malen helpt ‘rood’ Dortmund met doelpunt aan zege in Bremen

767
0

Donyell Malen zag afgelopen week zijn salaris op straat belanden nadat Sky Germany alle salarissen van de selectie van Borussia Dortmund wist te openbaren.

Het gaf enige onrust in de spelersgroep in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PSV maar Malen deerde het klaarblijkelijk geenszins want de aanvaller zette zijn goede lijn van de afgelopen weken door en scoorde opnieuw voor de tegenstander van PSV.

Mede dankzij Malen kende Borussia Dortmund een goede generale in aanloop naar de Champions League-kraker tegen PSV. Borussia Dortmund boekte zaterdag een zwaarbevochten 1-2 zege op bezoek bij Werder Bremen, mede dankzij een doelpunt van Donyell Malen.

Voor Dortmund was er weinig aan de hand in het Weserstadion in Bremen tot een moment met een rode kaart. Donyell Malen scoorde al in de 21e minuut door de bal op de borst aan te nemen en van dichtbij te scoren met een halve omhaal. Na 38 minuten scoorde ook Jadon Sancho. De Engelsman maakte zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer vanuit Manchester United.

Een tegenvaller voor Dortmund was de rode kaart van Marcel Sabitzer op slag van rust vanwege een harde overtreding op Mitchell Weiser. De club uit Dortmund moest daardoor de hele tweede helft met tien man spelen. Het betekende een doelpunt van Werder Bremen via Justin Njinmah. Dortmund moest overleven en beperkte zich tot verdedigen, maar stelde de drie punten wel veilig.

Dortmund nam zodoende zaterdagmiddag de belangrijke vierde plaats in de Bundesliga weer over van Red Bull Leipzig. De ploeg van Edin Terzic kan zich nu richten op de return tegen PSV van woensdag.