Home Nieuws Kenneth Perez blij met miljoeneninvestering PSV en denkt aan enorme transfersom

Kenneth Perez blij met miljoeneninvestering PSV en denkt aan enorme transfersom

6143
0

PSV heeft deze zomer wel wat te besteden op de internationale transfermarkt. Dat heeft de club te danken aan de uitstekende sportieve en financiele positie.

De sportieve opwaartse lijn werd al ingezet onder Ruud van Nistelrooij na het echec op bezoek bij FC Emmen maar voorlopig is die opwaartse lijn nog altijd opwaarts lopend. De club geldt als kerngezond en kan zelfs ten opzichte van de beide concurrerende clubs uit Rotterdam en Amsterdam de nodige stappen voorwaarts zetten komende jaren. PSV ontvangt in ieder geval al meer tv-gelden dan de concurrenten uit Rotterdam en Amsterdam.

Het geheel betekent dat er ten opzichte van andere jaren al best vroeg in het jaar, we zeggen en schrijven mei 2024, geïnvesteerd kan worden. En dus aarzelde de voltallige directie niet in de onderhandelingen met FC Bayern München inzake een definitieve transfer van Malik Tillman. De Amerikaanse international is inmiddels officieel PSV’er een contractspeler van het eerste elftal. Tot en met de zomer van 2028 staat de balkunstenaar onder contract bij PSV. De international van Team USA gaat dat contract natuurlijk niet uitdienen.

De voetballende kwaliteiten van de technicus zijn gigantisch te noemen en dus kunnen we binnen een jaar of twee weer een enorme uitgaande transfer noteren. PSV heeft simpelweg goud in handen met de nog jonge Tillman, die zichzelf volgend seizoen ten doel moet stellen wekelijks als één van de eerste op het wedstrijdformulier geposteerd zien te worden. PSV kreeg afgelopen week de nodige complimenten toebedeeld na het vastleggen van de Amerikaanse international.

Wel of geen terugkoopclausule vanuit München maar Malik Tillman kan komende jaren spreekwoordelijk echt gaan ontploffen, hetgeen ook in transferwaarde tot uitdrukking zal gaan komen. Bayern kan volgens verschillende media de creatieveling over twee jaar wel terughalen voor 35 miljoen euro.

Dat proces valt nu eenmaal niet te stoppen rond spelers met deze kwaliteiten. Bij ESPN is men dan ook zeer zeker te spreken over de meest recente aanwinst. Karim El Ahmadi en Kenneth Perez denken dat PSV goud in handen heeft met Malik Tillman.

El Ahmadi spreekt in het televisieprogramma Dit was het Weekend van ESPN van ‘een goed besluit’ van PSV. “Vooral in het tweede gedeelte van het seizoen vond ik hem echt geweldig, in alles eigenlijk. Zelfs in het meeverdedigen, waar die heel goed in geworden is. Dat komt mede door Bosz, die er bovenop zit bij de aanvallers. Zeker in het tweede gedeelte van het seizoen vond ik hem geweldig”, zegt de analist en oud-middenvelder over Tillman.

Presentator Milan van Dongen van ESPN merkt op dat ‘je af en toe nog slaapmomentjes ziet’ bij Tillman. Perez herkent het flegmatieke in het spel van de 21-jarige middenvelder. “Hij heeft een beetje wat Kasper Dolberg ook heeft. Peter Bosz heeft met Kasper Dolberg gewerkt. Dolberg was heel erg goed onder Bosz”, zegt Perez. “Ik hoop dat ze Tillman bij PSV een beetje wakker kunnen schudden, want voetballen kan hij misschien wel als de beste bij PSV”, vindt de Deense analist. El Ahamdi is het eens met zijn collega: “Ik vind hem misschien wel de beste speler bij PSV. Maar het zegt ook wel genoeg dat hij niet vanaf het begin basisspeler was: hij moet er veel meer uit gaan halen.”

Perez: “Arne Slot zegt bij Feyenoord altijd dat zijn spelers eerst moeten leren om hard te werken en druk te zetten. Als Tillman dat ook nog leert, dan hebben ze echt een goede zet gedaan. Die twaalf miljoen wordt dan – even kijk: hoe kan ik opvallen? – honderdtwintig miljoen.”


Vorig artikelVan Hooijdonk adviseert PSV: ‘Hij is voor alle topploegen een aanwinst, blind halen’
Volgend artikelVIDEO | Zweedse media verwachten bod PSV op achttienjarig toptalent van IFK Göteborg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in